Alanya'da jandarmadan 5 dilde anons

Alanya'da jandarmadan 5 dilde anons
Alanya'da jandarma, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili alınan önlemler kapsamında devriye görevine çıkarak, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde 5 dilde anons yaptı.

Haber: Mehmet AL

Dünyayı etkileyen ve gün geçtikçe vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olan koronavirüs nedeniyle Türkiye’de de önlemler artıyor. Vatandaşların zorunlu ihtiyaçlar haricinde sokağa çıkılmaması tavsiye edildi. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de sorumluluk bölgelerinde denetimler gerçekleştirerek 5 dilde evde kalın anonsu yaptı. Mahmutlar Mahallesi’nde jandarma ekipleri bölgede vatandaşların yoğun olduğu yerlerde Türkçe haricinde, İngilizce, Rusça, Arapça ve Farsça anons yaptı. Jandarma ekipleri 5 dinde, “Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım” anonsu yaptı. 

SAHİLDE GEZEN VATANDAŞLARI EVLERİNE YOLLADILAR

Jandarma ekipleri anonsların yanı sıra yasaklanan sahilleri de denetledi. Sahilde yürüyüş yapan insanları uyararak evlerine gitmesini söyleyen jandarma komutanı, vatandaşlarla konuşurken sosyal mesafeyi korumaya da dikkat çekti. Kendi ve etrafındaki insanların sağlığı için evlerine gitmesini söyleyen jandarma dışarıdaki vatandaşları uyardı.  Ekipler, dışarıya çıkamayan vatandaşların da ihtiyaçlarını temin ederek kendilerine teslim etmeye devam ediyor.