Alanya'da Gençleri Zehirleyen Tacirler Yakalandı

Alanya'da Gençleri Zehirleyen Tacirler Yakalandı
Henüz 15 yaşındaki ortaokul öğrencisi Eyüp Ayhan'ın çakmak gazı çekerken can vermesinin ardından, çakmak gazı ile uyuşturucu hap kullanan iki genç hastanelik oldu, biri komada. Başsavcı Emre'nin talimatıyla harekete geçen polis, gençlere uyuşturucu satan tacirleri kıskıvrak yakaladı..

Alanya'da uyuşturucu kullanan iki kişiden biri komaya girerek özel bir hastaneye kaldırılınca Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Zanlıları kısa sürede belirleyen Narkotik Ekipleri tarafından yapılan operasyonda, iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin araç ve evlerinde yapılan aramada ise silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

HEDEFLERİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDİ

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Alanya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri son yılların en anlamlı operasyonuna imza attılar. Alanya'da başta üniversiteli gençler olmak üzere lise ve ortaokul dengi öğrencilere extacy hap satmaya hazırlanan iki kişi ele geçirildi. 

HASTANEYE KALDIRILDI

Alanya Belediye Binası arkasında bulunan parkta çakmak gazı ile birlikte extacy hap kullanan Onur U.E.(19) ile Berkan K.(18) hastanelik oldu. Gençlerden Berkan K. birden yere yığılınca arkadaşı Onur U.E. 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Uyuşturucu komasına giren Berkan K'ye ilk müdahale ise parkta yapıldı. 

YOĞUN BAKIM SERVİSİNE KALDIRILDI

Onur U.E. ayakta tedavi görürken, Berkan K. ise yoğun bakım servisinde kaldırıldı. Hastane yetkilileri tarafından durumun emniyet güçlerine haber verilmesinin ardından polis Onur U.E'nin ifadesine başvurdu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ise uyuşturucu satıcılarının yakalanması için soruşturma başlattı. 

UYUŞTURUCU SATICILARI KISKIVRAK 

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'nin talimatları doğrultusunda Alanya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışması sonucu gençlere uyuşturucu satan zanlının Özcan lakaplı Orhan Ö. (33) olduğu belirlendi. Zanlının yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada Orhan Ö, dün saat 12.15 sıralarında Gülllerpınarı Mahallesi'nde ele geçirildi. Zanlının yanında bulunan bir kişi ise olay yerinden kaçmak istedi. Kısa süren kovalamacanın ardından isminin Ferit G. olduğu öğrenilen şahıs yakalanarak emniyete götürüldü.

8,5 YIL HAPİS CEZASI VAR

Yakalanan zanlılardan Ferit G'nin, yapılan UYAP sorgulamasında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hazırlanan 3 ayrı dosyadan toplam 8.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 200 TL adli para cezası olduğu, Orhan Ö'nün ise Alanya'da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan arandığı tespit edildi. 

SİLAH VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların üst aramalarında 71 adet extacy hap, satışa hazır fişekler halinde 4 adet 11.53 gram esrar maddesi, 1 adet 
Pietro Beratta marka 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait şarjör, 10 adet şarjöre takılı vaziyette mermi ele geçirildi. Yakalanan zanlıların sorguları sürüyor.