Alanya'da cinayet zanlısı suçu babasına attı

Alanya'da cinayet zanlısı suçu babasına attı
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen cinayet davasında kardeşini öldüren ağabey Deniz B. 'İki aileyi birbirine düşüren babamdır, bu olayların bu hale gelmesinin sorumlusu babamdır' dedi.

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen cinayet davasında Kardeşi Mehmet Ali Bacak'ı öldüren ağabey Deniz B. tutuklu bulunduğu Seydikemer Eşen Cezaevinden SEGBİS ile hazır edildi. Duruşmaya maktül Mehmet Ali Bacak'ın babası, kardeşleri ve avukatları hazır bulundu.

TANIK 'DENİZ'İ BABASI İLE KARDEŞLERİ SIKIŞTIRIYORDU 
Duruşmaya Tanıklardan Salih Sünbül mahkemede şunları söyledi' Ben Deniz B, benim bahçelerimde çalıştığı için bilirim, bu sebeple kendisine ekonomik olarak destek oldum, tanışıklığım bundan kaynaklanmıştır, bu konuda bilgi sahibiyim, Deniz B. ailesi ilee otobüs meselesi yüzünden aralarında bir husumet vardır. Ailesi geçinemiyordu, babası ile kardeşleri Deniz'i sıkıştırıyordu. Benim yanımda çalıştığı sürece ben Deniz'i ailesinden korumaya çalıştım. Hatta 3 yıl önceden bu olaylar olabilirdi, öldürmek isteseydi daha önceden de öldürebilirdi, biz kendisini ikna etmiştik, yatıştırmıştık,böyle bir olayın olacağı konusunda olduğu konusunda şoka uğradık, ben sanığın cinayeti nasıl işledğini anlayamadım, daha önce izah ettiğim gibi Deniz B, kardeşini öldürme niyeti ortadan kalkmıştı, böyle bir durum yoktu, maddi durumu da iyileşmişti, işe girmişti dedi

SANIK AĞEBEY 'İKİ AİLEYİ BİRBİRİNE DÜŞÜREN BABAMDIR'
Alanya 1'niz Ağır Ceza Mahkemesinde 3'ncü duruşmaya sanık ağabey Deniz B, tutuklu bulunduğu Seydikemer Eşen Cezaevinden SEGBİS bağlantısıyla ifadesi alındı.
Sanık ağabey Deniz B,' İki aileyi birbirine düşüren babamdır,  bu olayların bu hale gelmesinin sorumlusu babamdır. Ben annemi çok sevdiğim için mezarına gidiyordum, selvi ağacı dikmiştim, babam ile aramızı açmak için bu ağaçları kestiler, babam ile aramızı açmak için kardeşlerimin yapmadıkları kalmadı, daha öncede anlattığım gibi yayladan geldiğimde  babam ve kardeşlerim kapımın önünde dikiliyordu, babam ve kardeşlerim beni buldukları yerde devireceğim şeklinde sözler söylediler, ben bir şey söylemeden eve çıktım beni devamlı tahrik ediyorlardı,'dedi

DURUŞMA 2 NİSAN TARİHİNE ERTELENDİ
Mahkeme heyeti Delilerin toplanmasına ve  diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 2 Nisan 2020 tarihine ertelenirken kardeşini öldüren ağabey Deniz B. tutukluluk halinin devam kararı verildi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya'da çevreyolu üzerinde geçtiğimiz 28 Mayıs 2019 tarihinde meydana gelen olayda, 55 yaşındaki ağabey Deniz B. ile kardeşi Mehmet Ali Bacak arasında iddiaya göre babadan kalma şehir içi toplu taşıma otobüsü nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Deniz B.'nin tabancayla ateş açması sonucu Mehmet Ali Bacak, vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Mehmet Ali Bacak, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ koltuk altı ve sağ bacağından vurulan Mehmet Ali Bacak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 3 boş kovan ile 1 fişek ele geçirildi. Deniz B. ise olaydan sonra kaçtı.

SİDE'DE YAKALANDI
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis ve jandarma ekipleri, firari ağabey Deniz B.'nin Manavgat, Side Turizm Merkezi'nde olduğunu belirledi. Şüpheli Deniz B., jandarma tarafından yapılan baskınla 5 Haziran günü Side'de saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. bu gün öğlen saatlerinde Side Jandarma ekiplerince Alanya’ya getirilen Deniz B. adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz B. Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu.
 
GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIMIŞTI

Diğer yandan, cinayet anı güvenlik kameralarına anbean yansımıştı. Kamera görüntülerinde, motosikletiyle seyir halindeki Deniz B.'nin yanına Mehmet Ali Bacak’ın  aracıyla yaklaştığı görülüyor. Araçlarını park eden ikili bir süre tartışıyor. Ardından tabancasını çıkaran Deniz B. kardeşine ateş etmeye başlıyor. Yaralanan Mehmet Ali Bacak aksayarak aracına binip, geri manevra yaparak kaçmaya çalışıyor. Deniz B. ise aracın arkasından ateş etmeye devam ediyor. Kaçamayan Mehmet Ali Bacak bu kez aracı ağabeyinin üzerine sürerek onu duvara sıkıştırıyor. Ardından da araçtan inen Mehmet Ali Bacak aksayarak görüntüden çıkıyor.

6 Haziran günü Alanya’ya getirilen Deniz B. adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz B. Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu.