Alanya'da araçla uyuşturucu satan zanlıya 10 yıl hapis

Alanya'da araçla uyuşturucu satan zanlıya 10 yıl hapis
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada tutuklu olarak yargılanan 33 yaşındaki zanlı Oktay K,'a 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan' 10 Yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülem karar duruşmasına tutuklu sanık Oktay K. ve Avukatı hazır bulundu. Sanık Avukatı, "Mağduriyeti büyüktür, tahliyesini de talep ederiz" dedi.

Son sözü sorulan sanık ise; "Pişmanım ailemin durumu ortadadır tahliyemi talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti Sanığın "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçunu işlediği kanıtlandığından takdiren 10 yıl hapis ve 20 Bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Duruşmaya tutuklu olarak götürülen zanlı Oktay K., tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
16 Kasım 2018 tarihinde zanlı Oktay K. hassas teraziyle  07 plakalı aracıyla Alanya'nın Okurcalar Mahellesi'nde esrar satışı yapmak için gittiği bir otel civarında Jandarma ekiplerince yakalanan zanlının araçında yapılan aramada satışa hazır vaziyette alüminyum folyaya sarılı 10 paket esrar, sigara sarma kağıdına sarılı 1 paket esrar ve şaffaf sigara naylonuna sarılı 2 paket esrar olmak üzere 50 gram esrar ile beyaz poşete sarılı paketlenmiş yaklaşık 45 gram esrar ve hassa teraziyi kendi rızası ile teslim eden zanlı Oktay K. gözaltına alındıktan sonra Jandarma Karakol komutanlığınıda ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.