Alanya'da adam kaçırarak işkenceye 16 yıl 8 ay hapis

Alanya'da adam kaçırarak işkenceye 16 yıl 8 ay hapis
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında tutuklu yargılanan sanık Ömer A.'a eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun ve silahla yağmadan 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta sonu görülen 12'nci duruşmaya Sanık Ömer A.,Tutuklu bulunduğu Silivri 3 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda SEBGİS vasıtasıyla katıldı. Sanık Ömer A., Avukatı Niğde ACM'nin SEGBİS salonunda hazır bulundu. Sanıklardan Ercan B, duruşmaya katılmazken Avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti Sanık Ömer A, mütaalaya karşı diyecekleri soruldu: Sanık Ömer A. Suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ederim dedi
Sanık Avukatı:Celse arasında sunduğumuz yazılı dilekçemizi tekrar ederiz, müvekkilimin durumu ile Murat Y, durumu benzemektedir o beraat etmiştir. Müvekkil hakkında koca dosyada sadece üç beş çümle geçiyor. İsmi sayfalarca yazılı olan sanıklar bile sonuç cezadan sonra tahliye edildi bir kısmı yargılama sırasında tahliye edildi. Müvekkil de beraat edecektir. Ayrıca 10 Temmuz 2016 öncesi eylem ile ilgili yargılanacağı infaz rejimi de nazara alındığında zaten yatarı kalmamıştır beraatini, lehine hükümlerinin uygulanmasını ve tahliyesini talep ederiz dedi.

Sanık Ercan B, Avukatından mütaalaya karşı diyecekleri soruldu: Tefrik konusunda taktir mahkemenindir dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Sanık Ömer A, sabit olan eziyet suçundan 1 Yıl 8 Ay, Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılmadan: 5 Yıl, ve  katılana yönelik silahla, birden fazla kişi ile birlikte ve geceleyin nitelikli yağma  suçundan 10 yıl , Toplam: 16 yıl 8 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.
Sanık Ömer A. Hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
01 ARALIK 2012 tarihinde Gazipaşa İlçesinde mağdur Sami'yi, Hakan Y,Adem Ş,Ercan B,ve Mustafa K, ve Sanık Hüseyin K.'a ait 07 plakalı araca sanık Ercan tarafından bacağı bıçaklanarak zorla bindirildiği, katılanın Alanya Oba Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki bir villaya götürülerek burada kendisine eziyet edildiği sonrasında katılanın yeri tam tespit edilemeyen bir yayla evine götürüldüğü, katılanın yayla evine götürüldüğü ve sonraki süreçte sanık Ömer'nde diğer sanıklar ile birlikte hareket ettiği, bu evde  de katılanın Filistin askısı ve Falaka olarak bilinen eziyet yöntemlerine maruz bırakıldığı, katılandan bir miktar para ve kendisinde bulunan bazı şahıslara ait çek ve senetlerin teslimi taahhüdü karşılığında  9 ARALIK 2012 günü Kestel Mahallesinde üzerinde bulunan ehliyet kredi kartı, 3000 TL parası zorla alındıktan sonra kendisine taksi ile ulaşım için 100 TL verilerek serbest bırakıldı.