Alanya'da 56 yıl sonra yolu kapattı

Alanya'da 56 yıl sonra yolu kapattı
Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde 56 yıldır halkın kullandığı yol, tapulu arazi olması nedeniyle yer sahibi tarafından çit çekilerek kapatıldı.

Haber:MEHMET AL

Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde ilginç bir olay yaşandı. D-400 Karayoluna bağlanan ve 56 yıldır kullanılan tali yol, bir vatandaş tarafından özel mülkü sayıldığı gerekçesiyle kapatıldı. Mahallenin üst kısımlarından Syedra Antik Kenti ve bazı otellerin iniş yolu olarak kullanılan yer bir vatandaşın tapulu alanının içerisinde yer aldığı gerekçesiyle kapatmasının ardından, bu yolu kullanan vatandaş zor anlar yaşadı. 
Konuyla ilgili konuşan Kargıcak Mahallesi Muhtarı Muammer Asiltürk, olayın yaşanmasının ardından yolu kapatan vatandaşla görüştüklerini ve gerçekten oranın tapulu alanı olduğunu öğrendiklerini söyledi. Asiltürk, “Bu yol otobüslerinin geçtiği güzergah, Kargıcak Mahallesi’nin üst kısımlarından gelen halk otobüsleri ve yerli halk sahile yoluna çıkmak için burayı kullanıyor. Otobüsler bu yoldan geçerek merkez güzergahına gidiyor. Buranın kuzey bölgesi Antik Syedra Kalesi turistlerde bu yolu kullanırken,  doğu bölgesine gitmek isteyen vatandaşlarda bu yoldan geçiyor. Arsa sahibi buranın tapulu olduğunu söyledi. Bizde; tamam dedik, sonuç mallarının ortağı değiliz. Kapatabilirler öyle bir hakları da olabilir ama keşke bize söyleselerdi de bizde ona göre önlemini alsaydık. Arsa sahibi Alanya Belediyesi’ne bildirdiğini söyledi. Belki belediyenin bizlere söylemeye fırsatı olmamıştır. Alanya Belediyesi’yle aramızda bir sorun yok” dedi. 

Alternatif olarak kapatılan yolun yanındaki dere yatağını kullanacaklarını söyleyen Asıltürk, “ Bu yol 1964 yılında açılmış. Yaklaşık 56 yıldır kullanıyor. Buradan geçemeyen vatandaşlar 1.5 km doğudan 1.5 km ise batıdan olmak üzere toplamda 3 km’lik yolu dolaşmak zorunda kalıyorlar. Burada tarım arazisi olduğu dolaylı işçiler için zor.  Bu yolun bir an önce açılması lazım” diye konuştu.