RUSYA VE AVRUPA'DA 50 KİŞİ DONARAK HAYATINI KAYBETTİ

RUSYA VE AVRUPA'DA 50 KİŞİ DONARAK HAYATINI KAYBETTİ
Avrupa'nın ve Rusya Sibirya nın son yılların en soğuk yılı oldu 50 kişinin donarak hayatını kaybettiği Rusya ve avrupada 200 kişiden fazla kişi donma nedeniyle hastanelerde tedavisi devam ediyor.
Avrupa ve Rusya genelinde soğuk hava yüzünden en az 50 kişinin Donarak hayatını kaybettiği belirtiliyor  
Polonya bu seneki en soğuk günlerini yaşıyor. Termometreler bazı bölgelerde eksi 27 dereceyi gösterdi. Etkili olan soğuklar yüzünden son iki günde hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.
Almanya’da bu kış yaşanan en soğuk gün yaşandı. Bavyera’da hava sıcaklığı eksi 26 derece olarak ölçüldü. İtalya’da soğuk hava yüzünden 7, Prag’da 2, Bulgaristan’da da 2 kişi Rusya nın Sibirya bölgesinde 27 kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişini de Hastanelerde donma nedeniyle tedavileri devam ediyor Uzmanlar hava sıcaklıklarının düşmesinde “Alex” alçak basıncının etkili olduğunu belirtti. Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde nispeten artacağı belirtiliyor Son 50 yılın soğukları yaşan dığı Rusya ve Avrupa ülkelerinde sokak larda yaşayan evsizlerin de çetin kış şartlarında sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor .Haber moscow Fevzi Aydoğdu