Alanyalı Çocuklar Savaşın Çocuklarını Sevindirdi

Alanyalı Çocuklar Savaşın Çocuklarını Sevindirdi
Alanya’dan gönderilen hediyeler Suriyeli çocuklara dağıtıldı.

Alanya’dan gönderilen hediyeler Suriyeli çocuklara dağıtıldı. Çocuk Hakları Gününde Alanyalı çocuklar tarafından yazılan mektuplar ve hediyeler Gaziantep’te yaşayan Suriyeli mülteci çocuklara ulaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören ile Alanyalı çocukların hediyeleri, savaşın çocuklarına verildi. Suriyeli çocukların sevinci gözlerinden okundu.

‘MÜLTECİ ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU’
Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları kapsamında düzenlemiş olduğu etkinliklerde, Suriyeli Mülteci çocuklara; Alanya Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evi çocukları, Çocuk Hakları çerçevesinde Alanya’nın farklı noktalarından seslendiler. Çekilen Kamu spotu ve çocukların kendi elleri ile hazırlamış oldukları çeşitli hediyeler, Gaziantep’teki mülteci çocuklara ulaştırıldı. Hediyeleri ile birlikte ellerine ulaşan mektuplarda her çocuğun yaşama, sağlık, eğitim ve oyun oynama hakkının olduğu ile ilgili resimleri gören Suriyeli çocukların sevinci görülmeye değerdi.

‘ÇOCUK HER YERDE ÇOCUKTUR’
Her alanda olduğu gibi Alanya halkı bu konuda da ne kadar duyarlı ve yardımsever olduğunu bir kere daha gösterdi. Alanyalı çocuklar; “Her çocuğun mutlu olmaya hakkı vardır” dedi.