Adem Başkan Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

Adem Başkan Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor
Alanya Belediyesi tarafından yeni başlatılan ‘Bir Köy, Bir Çocuk, Bir Hayal’ projesi ile çocukların hayalleri gerçek olacak. Öğrencilerin mektuba yazdığı hayal ve isteklerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçeğe dönüştürecek.

Alanya Belediyesi ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler için yeni bir proje hazırladı. Proje kapsamında her mahalleden bir öğrencinin hayali Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından gerçekleştirilecek. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nden oyuncu, yazar ve yönetmen Nilbanu Engindeniz projeyi Toslak Mahallesi’nde Toslak Nebile Hacıkadiroğlu, Toslak İlkokulu ve Toslak Ketenlik İlkokulları’nda öğrencilerle bir araya gelerek başlattı.  Öğrencilere bugüne kadar yazdığı kitapları imzalayarak hediye eden Nilbanu Engindeniz, kırsalda bulunan tüm okulları ziyaret ederek her mahalleden bir öğrencinin hayalini gerçekleştireceklerini belirtti.

ENGİNDENİZ: “PROJE TÜM OKULLARDA DEVAM EDECEK”

Çocukların hayalleri için yola çıktıklarını belirten Nilbanu Engindeniz, ‘’Kırsalda bulunan tüm okulları ziyaret ederek öğrencilerimiz ile bir araya geliyoruz. Her öğrenciden gerçekleşmesini istediği hayalini ve nedenini yazan bir mektup alıyoruz. Tüm okullar ziyaret edildikten sonra yine çocuklardan oluşan bir jüri, her mahalleden bir çocuğun hayalini seçecek. Başkanımız Adem Murat Yücel, jürinin belirlediği öğrencilerin hayallerini tek tek yerine getirecek.’’ dedi.

“ÇOCUKLARIN HAYALLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Daha önce ‘Orda Bir Köy Var Uzakta’ projesi ile kırsaldaki tüm çocukları tiyatro ile tanıştırdıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu yıl Bir Köy, Bir Çocuk, Bir Hayal projesi ile kırsaldaki çocukların hayallerini gerçekleştireceğiz. Tiyatro ekibimiz ilkokulları tek tek ziyaret ederek, çocuklarımız ile bir araya gelmeye başladı. Kırsaldaki tüm okullar ziyaret edildikten sonra her mahalleden bir okul ve o okuldan bir çocuğun hayalini gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın hayalleri, istekleri bizler için önemli. Hayallerin gerçekleşebileceğini onlara göstermek istiyoruz.’’