Son dakika: Diyarbakır'da Patlama

Son dakika: Diyarbakır'da Patlama
Son dakika, Diyarbakır Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bomba yüklü araçla hain bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası bölgede çatışma çıktı. Saldırıda ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edilirken, RTÜK, patlama ilişkin geçice yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Diyarbakır'da bomba yüklü araçla hain saldırı..

Edinilen bilgiye göre patlama bu sabah saat 08.00 sıralarında Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi. Emniyet binasına bombalı saldırı yapılırken, saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.



Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü. Canlı yayında 11 HDP’li milletvekilinin gözaltına alındığı Diyarbakır merkezli operasyonu değerlendiren DHA Diyarbakır büro şefi Ferit Aslan “Bağlar ilçesinde çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Sebebini henüz bilmiyoruz.” dedi.



ÇATIŞMA ÇIKTI

Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı tahmin ediliyor.

Patlamanın ardından bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı.



GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ


Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.