Kültür ve Turizm Bakanlığı, 235 sözleşmeli personel alımı için başvuru sürecini başlattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 235 sözleşmeli personel alımı için başvuru sürecini başlattı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 235 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 11-24 Eylül 2023 tarihleri arasında kabul edileceği alım ilanıyla birlikte, başvuru şartları ve detayları da açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesine 235 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Alım ilanı ile ilgili detaylar ve başvuru şartları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, bakanlık taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere gerçekleştirilecek olan sözleşmeli personel alımı için başvurular 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 24 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan kapsamında, adayların başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuru yapacak adaylardan aranılan genel ve özel şartlar ise şu şekildedir:

  1. Türk Vatandaşı olmak,
  2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  5. Türk Ceza Kanunu’na göre belirli suçlardan mahkum olmamak,
  6. Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak,
  7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.


Başvuruların tamamlanmasının ardından adayların başvuruları incelenecek ve uygun adaylar mülakat aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, alım süreci ile ilgili ayrıntılı bilgileri ilanında paylaştı.