Trakai Heyeti Alanya

Trakai Heyeti Alanya
Alanya’nın Litvanya’daki kardeş şehri Trakai’den 25 kişilik bir heyet tatil için Alanya’ya geldi. Litvanyalı tur operatörü Eco Travel aracılığı ve Small Planet Havayolları ile Gazipaşa Alanya Havalimanı’na gelen heyet, Kargıcak’ta bulunan Dinler Hotel’de tatil yapıyor.

Trakai Belediye Başkan Danışmanı ile Kültür ve El Sanatları Derneği Başkanı Dominyka Dubauskaite Semionove başkanlığında Alanya’ya gelen heyet, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. Alanya Belediyesi’nin Haziran’da Trakai’de çok güzel bir tanıtım ve kültür etkinliği yaptığını hatırlatan Trakai Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür ve El Sanatları Derneği Başkanı Dominyka Dubauskaite Semionove, tatil için Alanya’yı seçmelerinin en büyük nedeninin Alanya Belediyesi’nin Trakai’de düzenlediği tanıtım etkinliğin olduğunu ifade etti.

Semionove, “Hem tatil hem de atölye çalışması için Alanya’nın çok uygun olacağını düşündük. Grubumuzda farklı meslek dallarından insanlar var. Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile hergün yarım gün olarak birlikte çalışmalar yapıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz “ dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “ NERİNGA MOCKEVİCİUTE”NİN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Trakai Bölgesi Kültür ve El Sanatları Derneği üyelerini Alanya’da hem tatil hem de işbirliği yapmak üzere görmekten çok memnun olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Başkan Yücel Dernek Başkanına Alanya Gravürü hediye etti. Başkan Yücel, misafirlerini Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ipek kozasından çiçek yapımı atölyesini gezdirdi.

Kendisinin de 10 aylık bir kızı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, heyette bulunan 7 yaşındaki Neringa Mockeviciute’yi kucağına alarak “Dünya Kız Çocukları Günü”nü kutladı.

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Turizm ve Dış İlişkiler ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi birimlerinin işbirliği ile çeşitli faaliyetlere katılacak olan konuklar, Alanya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezip inceleyecekler. Litvanyalı konuklar Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in misafiri olarak Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi gösterisini izleyecekler.