İkili Alanya'da ilk Görüşmesini Yaptı

İkili Alanya'da ilk Görüşmesini Yaptı
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak ve Rusya'nın Türkiye'ye bakış açısını değiştirecek bir ilke Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Alanya'ya davet ederek yapmıştı.. İşte o gün geldi çattı ve Lavrov Alanya'da.. Bakan Çavuşoğlu bu akşam Alanya'da Lavrov ile görüştü. Görüşme sonrası Çavuşoğlu Lavrov ile olan görüşmesini sosyal medya üzerinden tüm dünyaya paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu akşam Alanya'da bir araya geldiler. Çavuşoğlu, Rudys Dışişleri Bakanı Lavrov ile beraber Alanya'da Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'na katılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 5-6 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi düzenlenen bu önemli toplantıda, ikili ilişkiler ve uluslararası gündem, ayrıca Türk turizmi ve tarım sektörüne uygulanan bazı kısıtlamaların masada olması bekleniyor.

İŞTE O PAYLAŞIM



PEKİ GÜNDEMDE NELER OLACAK
Geçen yıl yaşanan uçak düşürme hadisesinin ardından ikili ilişkilerde başlayan yeni dönemde ilk kez yapılacak toplantıda, ekonomi, enerji, turizm ve savunma sanayisinde işbirliği konularının yanısıra Ukrayna ve Suriye'deki son durumun da ele alınması bekleniyor. İkili ilişkilerde iyileşme adımları çerçevesinde Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yeniden 4,5 milyona ulaşmasına yönelik çalışmaların da ele alınacağı toplantının Alanya'da yapılması, değeri milyon dolarlarla ifade edilecek bir tanıtım anlamına geliyor.

DOMATES SERALARI GEZDİRİLECEK
Sebze ve Meyve üretimi konusunda da önemli bir kent olan Alanya'da düzenlenecek bu toplantıda, Rusya'da kısıtlamaya tabi olan Türk gıda ve tarım ürünlerine dair yasakların kaldırılması, Türk şirket ve işadamlarına getirilen sektörel kısıtlamaların iptal edilmesi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. Konaklı'da bir domates serası gezdirilecek olan Lavrov'dan ayrıca kendi elleriyle domates toplaması istenecek. Lavrov'un Alanya ziyaretiyle 2017'de Rus turist patlaması yaşanması, inşaat ve tarımın da canlanması umuluyor.