Bakanın Önündeki Rapor Şoke Etti: Her An Bomba Patlayabilir

Bakanın Önündeki Rapor Şoke Etti: Her An Bomba Patlayabilir
Antalya Esnaf Odaları Birliğinin Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sunduğu raporda kokartsız rehberlerin, çalıştıkları tesislerin kazancını artırmak için turistleri bomba ile korkuttuğu ifade edildi.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan askeri ve siyesi gerilim sonrası özellikle Antalya"da yaşanan turizm krizinin etkilerini azaltmak amacıyla Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından hazırlanan ve başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı olmak üzere birçok önemli bakanlığa sunulan çözüm raporunda dikkat çekici ifadeler yer aldı.

BU NASIL REHBER?

Raporun detaylarında özellikle küçük ve orta ölçekli esnafın beklentilerine yer verilirken, Alanya ve Serik esnafının kokartsız olarak çalışan rehberlere yönelik şikâyetleri dikkat çekti. Rapordaki iddialara göre; kokartsız rehberler, Alanya ve Serik"te tatil yapan yabancıların otelden çıkmaması ve otel kazancının artırılması için "Türkiye"de güvenlik sorunu var. Otelden çıkmayın. Her an yanınızda bomba patlayabilir. Alışverişlinizi otel içindeki mağazalardan yapın" uyarısında bulunuyor.

TURİST ÇARŞIYA GELMİYOR

Bu uyarılar nedeniyle ilçeye tatile gelen hiçbir turistin çarşıya inmediği, iddiaların resmi yazı ile kamu kurumlarına ulaştırdığı, şikâyet üzerine harekete geçen AESOB"un da Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile temasa geçtiği bilgisi raporda yer alıyor. İddiaların detaylarını Hürriyet muhabiri ile paylaşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sorunun çözümü için gerekli temasların başlatıldığını vurguluyor.

SAHTE BOMBA UYARISI!

Sahte güvenlik uyarısı ile Türk turizmine darbe vurulduğunu kaydeden Dere, "Elimizde esnafımızın resmi yazısı var. Kokartsız rehberler turist otelden çıkmasın diye, "Sokağa çıkmayın bomba patlayabilir" diyormuş. Böyle bir şeyi duyan hangi turist ilçe merkezine inip alışveriş yapar? Bu nasıl bir anlayış? Türkiye"nin imajına darbe vurmaya kimsenin hakkı olamaz" diye konuştu.

"YÜZDE 1 BİLE YETERDİ"

Resmi yazı ile ellerine ulaşan şikâyetleri Bakan Nabi Avcı"ya sunulan rapora eklediklerini belirten Dere, "İl Kültür Müdürümüz İbrahim Acar"a da bu konuyu ilettik ve yardım talep ettik. Eğer bu ilçelere gelen turistin yüzde 1"i ilçe merkezine inse durum bu kadar vahim hale gelmezdi. Esnaf en azından elektrik, su faturasını öderdi. Ama biz yine de umutluyuz. İnşallah yetkili kurumlar sorunlarımızı tek tek çözecek" dedi.

ANKARA ÇIKARMASI

Yakın zamanda yeniden Ankara"da temaslarda bulunacaklarını vurgulayan Başkan Dere, şöyle dedi: "Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan"dan randevu talip ettik. İnşallah bu görüşmelerimizden de esnafımız adına olumlu sonuçlar çıkacaktır."