Alanya'da Noel Kültürünü Yaşatıyorlar

Alanya'da Noel Kültürünü Yaşatıyorlar
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen “7.Alanya Uluslararası Noel Pazarı” dün gerçekleşti. Noel Pazarına Alanya'da yaşayan müslüman kesimden ise tepkiler bu sene aynı saatte Alanyaspor maçı olması sebebi ile geç geliyor.. Hatırlanacağı üzere geçen senede bir çok kesimden tepki alan Noel Pazarı organizasyonu basılmış ve "tekbir" sesleri ile protesto edilmişti..

Dün Alanya Belediyedi arkasında düzenlenen etkiliğe Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çevre ilçelerde yaşayan binlerce yerleşik yabancı katıldı.

YÜCEL, “HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ”
Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Yabancılar Meclisi Sözcüleri Ushi Greune, Fran Vince, Dina Adseva’nın, 7. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nın önemine dair konuşmalarının ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hoşgörü kültürünün önemine dikkat çekti.

Selçuklu ile başlayan hoşgörü kültürünün, 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle birlikte, günümüze kadar aynı etkiyle devam ettiğini vurguladı. Başkan Yücel şunları kaydetti:
“Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiği bu meydanda, tekrar buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Alanya dünyanın sayılı tatil merkezlerinden biri. 79 milletten 17 bin yerleşik ve 37 bin mülk sahibi yabancıya ev sahipliği yapıyor. Bu meydanda yapılan hizmet, insana verilen değerin bir göstergesidir. 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethindeki hoşgörü bizim ülkemizde hala aynı şekilde devam ediyor. Atalarımızdan miras aldığımız Türk-İslam medeniyeti hoşgörüsünü, bizler de sonsuza kadar yaşatmayı hedefliyoruz. Anlayış ve saygımızla tüm dünyaya örnek olalım. Bu vesileyle de Yeni Alanyalı dostlarımızın Noel Bayramı’nı kutluyorum.”

TANRISEVEN,“ALANYA HUZUR VE BARIŞ KENTİ”
7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’nda konuşan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de, Alanya’nın huzur ve barış kenti olduğunu söyledi. Tanrıseven, “Toplumsal, kültürel ve beşeri yapımızdaki çeşitliliği, Türkiye’yi bugünlere taşıyan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dayanışmamızı ve muhabbetimizi arttıran en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ TOPLADI
7 yıldır Engelliler yararına düzenlenen etkinliğin, bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hemen arkasından organize edilmesi vatandaşların takdirini topladı. Antalya, Side , Manavgat gibi turizm merkezlerinden de turların düzenlendiği etkinlik 1 gün sürüyor.
Etkinliklerden elde edilen gelirin tamamı ise engelli vatandaşların tekerlekli sandalye, medikal ihtiyaçları, şarj istasyonu ve sağlık hizmetleri için kullanılacak.

Sabah saatlerinde başlayan, 7. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’na yabancı derneklerin yanısıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işletme de katılarak stant açtı. Bu stantlarda, her ülke kendi milli kültürüne ait yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar sergileyerek satış yaptı. Yabancı müzik ve folklor gruplarının sahne aldığı etkinlikler akşam saat 20.00’a kadar devam edecek. Alandaki 14 metrelik noel ağacı da ışıklandırılarak ortam renklendirildi.