"Sıfır yıldızlı" güvenlik!

"Sıfır yıldızlı" güvenlik!
Güvenlik puanı sıfır olan bir otomobil, kaza sırasında ve sonrasında nasıl görünür? Hindistan'da tasarlanan ve çarpışma testlerinden sıfır alan beş otomobil, sonucun ne kadar korkunç olabileceğini gözler önüne serdi. Testler, "gelişmekte olan piyasalarda test programlarını.

Güvenlik puanı sıfır olan bir otomobil, kaza sırasında ve sonrasında nasıl görünür? Hindistan'da tasarlanan ve çarpışma testlerinden sıfır alan beş otomobil, sonucun ne kadar korkunç olabileceğini gözler önüne serdi.

Testler, "gelişmekte olan piyasalarda test programlarının gelişimini destekleme" amacını güden Londra merkezli Global New Car Assessment Program tarafından gerçekleştirilmiş. Grup, Hindistan pazarı için geliştirilen otomobillerden yedisini test etmiş ve dördünün, tam olarak Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio ve Hyundai Eon'nun durumunun pek iç açıcı olmadığını ortaya çıkarmış. Hava yastığı bulunmayan otomobillerin tümü, yetişkin güvenliği alanında beş üzerinden sıfır yıldız alırken, araçların çocuk güvenliğinde biraz daha iyi oldukları ortaya çıkmış.

Yukarıda videosunu izleyebileceğiniz Renault Kwid, Times of India'nın haberine göre Hindistan'ın en çok satan otomobiller listesinde beşinci sırada bulunuyor. Kwid'in piyasaya sürüldüğü 24 Eylül 2015 tarihinden bu yana 41.205 birim satış yaptığı söyleniyor. Global NCAP genel sekreteri David Ward, Wall Street Journal'a yaptığı bir açıklamada test sonuçlarının düzenlemedeki eksikleri ve tüketicinin bilinç seviyesinin yetersiz olduğunu gösterdiğini belirtti.

WSJ, Hindistan hükümetinin 2017'nin sonlarından itibaren ön ve yandan çarpma testlerini şart haline getireceği söyleniyor. Ülkedeki otomobillerin hava yastığıyla gelme gibi bir zorunluluğu, testlerden de anlaşaılacağı üzere, bulunmuyor.

Zeynel A. Öztürk