Samsung, Galaxy Note 7 modelini geri çağırdı

Samsung, Galaxy Note 7 modelini geri çağırdı
Geçtiğimiz ayın başında duyurulan ve ardından dünyanın büyük bir bölümünde satışa sunulan Samsung Galaxy Note 7 hakkında şok eden bir açıklama geldi. Samsung, internet sitesinde yaptığı resmi bir açıklama ile Galaxy Note 7 modelini geri çağırdığını ilan etti.
 Galaxy Note 7 modellerinin orijinal olmayan şarj ekipmanları sebebiyle şarj esnasında patladığı ve yandığı düşünülüyordu. Ancak Samsung konuya açıklık getirdi ve sorunun orijinal olmayan ekipmanlardan değil, telefonun içindeki pilden kaynaklandığını söyledi.

Üst düzey bir Samsung yetkilisi yaptığı açıklamada, sorunu yaşayan kullanıcıların telefonlarının ücretsiz olarak değiştirileceğini söylemiş, herhangi bir geri çağırma durumunun olmayacağını dile getirmişti. Ancak modelin geri çağrılmasına yönelik yapılan açıklama durumun daha ciddi olduğunu gösteriyor.

Samsung, internet sitesinde yaptığı resmi açıklamada dünya genelinde toplam 35 cihazın şarj esnasında yanmaya başladığını belirtti.

Haber: FATİH ŞAHİN

Samsung Galaxy Note 7 sahipleri için önümüzdeki haftalarda bir değişim programı başlatılacak. Bu program ile kullanıcılar, ellerindeki Note 7 modelini götürüp, yenisini satın alacak. Değişim programı ilk etapta ABD içerisinde başlayacak.