Mucizevi Haber Geldi! Batarya Ve Piller Tarihe Karışıyor

Mucizevi Haber Geldi! Batarya Ve Piller Tarihe Karışıyor
Bilim insanları elektronik cihazlar üzerinde de araştırmalarını sürdürürken özellikle batarya ve pillerle ilgili yeni bir gelişme imza attı.

Pille çalışan cihazların daha farklı şekilde çalışma yöntemleri ile batarya ve pillerin tarihe karışması planlanıyor.

Rice üniversitesi mühendisleri lityum ve iyon pillerinin geliştirilmesinde bir yandan veriminin ve etkenlerinin artırılmasında yeni bir başarıya imza attı. Pillerle çalışan pek çok elektronik cihaz bulunması doğrultusunda pillerin bataryalarının ömrünü çabuk bitmesi genelde sorun oluşturabiliyor. Bu sorunun ortadan kalkması adına bilim insanları yeni yapılan çalışmalarda pillerin verimini artıracak ya da bataryaların tarihe karışmasını sağlayacak yeni çalışmaları gerçekleştiriyor.

Parçacık Karışımı

Mühendisleri parçacık karışımının üzerine lityum parçacığı atarak bu şekilde pilin veriminin daha da artmasını sağlıyor. Bir kat püskürtme yöntemi ile ortaya çıkan bu yöntem sayesinde pillerdeki kullanım ömrü uzatılıyor.

Parçacık karışımları ve kaplama yapılarak pillerin daha etken çalışması ve daha uzun süre dayanıklı olması hedefleniyor. Ömrü daha uzun olan piller daha rahat bir şekilde kullanıma açık olurken bir yandan elektronik cihazların kullanım ömrü de bu şekilde uzatılmış oluyor. Tablet bilgisayar ve telefon gibi cihazların her birinde kullanılan bataryalar Her geçen gün daha da geliştirilerek uzun ömürlü olması sağlanıyor.

Kaplamanın Artırılması ile Pilin Ömrü Uzatılıyor

Dış katmanının daha fazla kaplanması parçacığın artırılması ve kaplamanın her geçen gün kalınlaştırılması gibi durumlar neticesinde pilin ömrü uzatılıyor. Ömrünün uzatılmasının yanı sıra daha etken daha verimli bir hale geldiği için kullanımı daha faydalı sonuçlar doğuruyor.

Pillerle alakalı iş insanları çalışmalara devam ederken bir yandan mühendisler parçacıklar konusunda gelişim sağlarken bataryalarında kullanımının azalmasını hedefliyor. Batarya ve pil kullanımları günümüzde yoğun şekilde gerçekleştiği için çabuk bitmesi kişiler açısından sorun oluşturabiliyor.

Bu duruma çözüm bulmak amaçlı yapılan araştırmalar neticesinde pilin ömrünü uzatacak ve uzun vade kullanılmasını sağlayacak pek çok durum gerçekleşti. Bu şekilde insanların özellikle telefon ya da tablet gibi bilgisayar gibi cihazlarda daha uzun ömürlü pili kullanması hedefleniyor. Pillerin ömrü uzatılarak daha rahat bir şekilde kullanılması sağlanıyor.