En acayip "acil iniş"

En acayip "acil iniş"
Zaman zaman, motor sorunu yaşayan bir uçağın otoyola indirildiğini duyabiliyoruz.

Zaman zaman, motor sorunu yaşayan bir uçağın otoyola indirildiğini duyabiliyoruz. Ancak ne sıklıkla bir pilotun sorunlu bir uçağı bir çatıya indirdiğini duyduğumuz tartışılabilir.

Fox 5'in haberine göre geçtiğimiz günlerde Pamona, Kaliforniya'daki bir pilot, Piper PA-28 uçağının yaşadığı motor sorunu yüzünden acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Yakınlarında da çok kalabalık bir otoyol bulunmaktaydı. Anlaşıldığı kadarıyla bu yüzden de pilot, bu tercih yerine, bir ofis kompleksinin çatısını daha uygun gördü.

61 yaşındaki pilot, inişin ardından hastaneye kaldırılmış durumda ancak yaralarının ölümcül olmadığı söylenmekte.

Görgü tanıklarının NBC4'e söylediğine göre Brackett Havaalanı'na doğru uçan uçak, çok alçaktan uçmaktaydı. Hatta Los Angeles Bölge İtfaiyesi'nin Twitter'da yayınladığı fotoğraflarda, uçağın binanın çatısını burnu ile deldiği ancak bunun dışında oldukça sağlam kaldığı gözüküyor. İtfaiye, konu hakkında bir yorum yapmaktan kaçınmış olsa da, Twitter üzerinde söylediğine göre pilot, uçaktaki tek kişiydi.

NBC 4'ün söylediğine göre eğer pilot 15 metre ile hedefini ıskalamış olsaydı, sonuçlar çok daha kötü olabilirdi. Başka bir deyiş ile, çatıya yapılan bu inişin ve uçağın o noktada tutulması, pilotun yeteneğini gösteriyor...

Levent Öztürk