Ülkücü İşçilerden Tuna'ya Ziyaret

Ülkücü İşçilerden Tuna'ya Ziyaret
Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Karaduman ve dernek üyeleri, ALTSO Başkan adayı Tuna’yı ziyaret etti. Tuna, Alanya’ya değer kazandıracak projelerini Ülkücü İşçiler Derneği üyelerine anlattı.

Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Alper Karaduman ve dernek üyeleri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna’yı, seçim bürosunda ziyaret etti. Alanya’nın genel sorunlarına çözüm bulmak için ortak olarak hareket edilmesi gerektiğinin belirtildiği ziyarette, ALTSO Başkan adayı Tuna, projelerini Ülkücü İşçiler Derneği üyelerine anlattı.

“ARA NİTELİKLİ ELEMAN SIKINTISINI GİDERECEĞİZ”
Alanya’da ara nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Sektörde yaşanan ara nitelikli eleman sıkıntısını gidermek için mesleki okullar açıp, kurslar düzenleyeceğiz. Özellikle sanayide yok olan çıraklık olgusunu mesleki kurslarla gidereceğiz. Alanya'da turizm sektörünün albenisi nedeniyle gençlerin sanayiyi tercih etmiyor. Çocuklarımızı ilköğretim sonrası meslek okullarını tercih etmeleri için teşvik edici iş garantili çalışmalar yapılacak” dedi.

GENÇ NÜFUSU AVANTAJA ÇEVİRECEĞİZ
Beceri edindirme kursları sayesinde ara nitelikli eleman sıkıntısının gideceğini belirten Tuna, “Alanya’da bulunan üniversitelerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılacak çalışmalarla hem ara elaman sorununa çözüm bulacağız hem geçlerimizin meslek ve iş sahibi olmaları için çalışacağız. Genç nüfusun varlığını avantaja dönüştürmeliyiz. Bu fırsat bizi, daha çabuk karar vermemizi sağlıyor” ifadesini kullandı.


GÜNÜN ANISINA FOTOĞRAF
Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Karaduman ise Alanya’nın faydasına olacak projelere desteklerinin sonsuz olduğunu belirtti. Ziyaret sonunda ise ALTSO Başkan adayı Tuna, Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Karaduman ve dernek üyeleriyle birlikte seçim bürosunda, günün anısına fotoğraf çektirdi.