Tuna'nın Turizm Projelerine Övgü

Tuna'nın Turizm Projelerine Övgü
TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu’nu ziyaret eden ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, “12 ay turizm düşünülerek yaptığımız projelerde, her şey dâhil sistemini uygulayan otellerin yatak kapasiteleri ve merkeze uzaklık kriterlerini, sektörün görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirerek düzenlemelere gitmek istiyoruz” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibiyle birlikte Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Sektör sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, turizmin değer kazanması için yapacakları projeleri TÜRSAB üyelerine aktardı.

YENİ NESİL ALANYA’YA ÇEKİLECEK
Turizm sektörü temsilcileriyle sürekli istişare yaparak görüş alışverişinde bulunacaklarını söyleyen ALTSO Başkan adayı Tuna, “Mevcut otellerimizin yenilenerek rekabet gücünün artmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Otellerimiz için yenilenme teşvikleri sağlanmasıyla alakalı ilgili kurumlarla protokoller imzalanacak. Alanya, Avrupa’da en çok ‘tekrar tatili’ alan bölgelerden bir tanesi. Ancak müşteriler zamanla ya yaşlandı ya da öldü. Alttan gelen yeni nesli Alanya’ya çekmek, onları cezp etmek için düşündüğümüz projeleri uygulayacağız” dedi.

SEKTÖR GÖRÜŞLERİ DİNLENECEK
Otelcilerin bir kısmının karamsar durumda olduğuna dikkat çeken ALTSO Başkan adayı Tuna, “12 ay turizm düşünülerek yapılacak yenilemeler için hükümetimiz ve bakanlıklarımızla sürekli iletişim halinde olacağız. Esnafımız ve küçük ölçekli otellerimize rekabet etme noktasında ciddi zararlar veren ‘Her şey dahil’ sistemi yeniden ele alınacak. Her şey dâhil sistemini uygulayan otellerin yatak kapasiteleri ve merkeze uzaklık kriterlerini, sektörün görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirerek düzenlemelere gitmek istiyoruz” ifadesini kullandı.


YATAK ARZININ KONTROLÜ
Yatak arzlarının kontrol altına alınması gerektiğini belirten Tuna, “Alanya’da yeni otel ve yatak arzının kontrolü için ilgili bakanlık ve belediyelerle görüşeceğiz. Kış döneminde sadece yerli turist desteğinin turizm sektörünün sorunlarını çözeceğini zannetmiyorum. Kongre, kruvaziyer, spor ve kış turizmiyle çeşitlendirilmeli. Ama yabancı turistin Alanya’ya gelebilmesi için kış dönemini destekleyen, o döneme özel uçak desteği bulunmalı. Ve bu uçak desteği Nisan ayına kadar sürdürülmeli. Alanya’nın kış aylarındaki sorunlarını bilen başta Dışişleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere ilgili her bakanlık ve birimle görüşeceğiz” diye konuştu.


ALANYA’NIN GELİŞİM İÇİN
Ziyaretlerinden dolayı ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna başta olmak üzere ekibine teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, “Alanya’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için fikir birliği ve istişare gerek. Projelerinizi dinledik. Hepsi övgüye değer. Turizmin gelişmesi, Alanya’nın faydasına olan her olumlu adımın yanındayız. Bölgemizin gelişimini sağlayacak herkese de desteğimiz sonsuz” dedi.


Konuşmaların ardından ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibi, TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri günün anısına, fotoğraf çektirdi.