Lavrov Açıklama Bekliyor

Lavrov Açıklama Bekliyor
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı bir toplantıda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında yaptığı "zalim Esed'in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik" sözleri Rusya'da geniş yankı buldu... Rusya, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Alanya ziyaretinde Erdoğan'ın sözlerinin gündeme getirileceğini belirtti. Öte yandan Reuters'ın haberine göre Kremlin sözcüsü de konuyla ilgili açıklama yaparak, "Erdoğan'ın sözleri sürpriz oldu"
 Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir toplantıda, Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin bir adım atamadığını kaydederek, “Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil” demişti.
Rus haber ajansı Itar Tass’da yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı bu açıklamaların Lavrov’un yarın Alanya'ya yapacağı ziyarette gündeme getirileceğini belirtti.

KREMLİN AÇIKLAMA BEKLİYOR
Konuya ek olarak Kremlin’den yapılan açıklamada, “Erdoğan’ın Esad hakkındaki ifadeleri sürpriz oldu. Bu açıklama öncekilere göre farklılık gösteriyor” denildi.
Gazetecilere konuşan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, “Bu çok ciddi bir açıklama ve hem önceki açıklamalardan hem de bizim mevcut duruma yönelik anlayışımızdan farklılık gösteriyor. Türk ortaklarımızın bununla ilgili bize bir açıklama sunacağını ümit ediyoruz” dedi.