Gazeteciler Bayramını Kutladı

Gazeteciler Bayramını Kutladı
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, gazeteciler bayramını kutladı..

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu 21 Ekim Gazeteciler Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. Milletvekili  Atay Uslu'nun Gazeteciler bayramı mesajı:

 
"Agâh Efendi'nin, İbrahim Şinasi'nin yardımıyla çıkardığı Tercüman-ı Ahvâl gazetesi 21 Ekim 1860'da yayın hayatına girdi. Sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Ülkemizde Türk Gazeteciler Bayramı olarak benimsendi.


Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın ve gazetecilik  insanların bilgilendirilmesi, demokrasilerin güçlendirilmesi, ve gerçeklerin araştırılması gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir.  


Gazeteciler zor şartlarda, dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak kamusal bir görev yerine getirmektedir. 24 saat 365 gün gece gündüz en zor şartlarda çalışan  gazetecilerin ve basın mensuplarının  doğru, tarafsız, hızlı ve sağlıklı bilgilendirme çabalarını kutluyorum.


Bizleri bilgilendiren, İnsanlık, Medeniyetimiz ve Ülkemiz için çalışan basın mensuplarımıza, gazetecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gazetecilerimizin 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutluyor, kendilerine güzellikler, başarılar diliyorum."