Çavuşoğlu Demokrasi Nöbetinin 9. Gününde Alanya’da

Çavuşoğlu Demokrasi Nöbetinin 9. Gününde Alanya’da
Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Demokrasi nöbetinin 9. Gününde Alanyalılarla demokrasi çadırında bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DEMOKRASİ ÇADIRINDA ALANYALILARLA NÖBET TUTTU
Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Demokrasi nöbetinin 9. Gününde Alanyalılarla demokrasi çadırında bir araya geldi. Alanya, tek yürek Atatürk Anıtında “Darbeye Hayır” demeye devam ediyor.

Türk Bayrakları ile sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan Alanyalılar, coşku içersinde “Darbeye Hayır” diyor. Demokrasi nöbetinin 9’uncu gününde binlerce Alanyalı ellerinde Türk Bayrakları ile darbeyi protesto etti. Alanyalılar sabaha kadar nöbetine devam edip, demokrasiye sahip çıktı. Alanyalılar ile birlikte demokrasi çadırında nöbet tutan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, “Halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Devletin içine sızmış bu hainleri temizleyeceğiz” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, KAYMAKAM TANRISEVEN İLE BİRLİKTE HALKI SELAMLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, demokrasi nöbetinde Alanyalıları yalnız bırakmadı. Bakan Çavuşoğlu ve Kaymakam Tanrıseven’in meydana gelişiyle coşku ikiye katlandı. Bakan Çavuşoğlu, Kaymakam Tanrıseven, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partililer Alanyalıları selamladı.

ÇAVUŞOĞLU “MİLLETİMİZ NAMUSUNA SAHİP ÇIKTI”
Bakan Çavuşoğlu’nun büyük bir coşku içindeki vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bu demokrasi şöleninde bizi yalnız bırakmayan herkesi saygıyla selamlıyorum. Milletim, hükümetim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Antalya ve Alanya tarih boyunca demokrasinin kalesi olmuştur. 15 Temmuz akşamı milleti, devleti, dinimizi, bayrağımızı hedef alan bu darbe girişimine Türkiye gibi Alanya’da tepki koymuştur. Kendi Cumhurbaşkanına, Hükümetine destek vermiştir. Alanya, milletin namusuna sahip çıktı. Sizlere minnettarız. Ordumuzun içerisine sızmış bu hainler asker değildir. Bunlar asker kıyafeti giymiş haindir. Bu hainler, başta ordu olmak üzere devletimize göz koymuşlar. İyi hesap yapmışlar ortada. Milletimizi unutmuşlar.

“MİLLETİMİZİN İRADESİNİ SONUNU KADAR SAVUNACAĞIZ”
Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çıktığımız bu yoldan bizi kimse döndüremez. O gece Samsundaydık. Haberleri almaya başladığımızda ilk önce terör tedbiri var sandık. Sonra eşim alçak uçuş yapan uçaklar olduğunu söyledi. Gerekli yerleri aradık ve hainlerin bir kalkışması olduğunu öğrendik. Tedbirlerimizi aldık ve Allah’tan başka kimse bizi bu yoldan çeviremez dedik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaşlarımızla birlikte bu darbeyi püskürttük. Bu milletin ayağının altını öpsek azdır. Bu milletin hizmetkârı olmaktan gurur duyuyoruz. Kahraman milletimiz tankların altına yattı önce beni çiğnemen lazım dedi. O zalimler dinlemediler ezdiler geçtiler. Karşı gelen vatandaşlarımızı sırtlarından vurmuşlar.
Bu çetelerin Penslivanya’daki lideri ne diyor Türk milletine, “Ahmak” diyor. Senin dediğine adeta tapan haşhaşiler mi sandın sen bizim milletimizi? 17-25 aralık darbe girişiminden sonra bunların gerçek yüzünü gördük. Polisimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Teçhizat bakımından belki tanktan, uçaktan yoksundu ama iman dolu yüreği vardı ve o hainleri inlerinden çıkardı aldı. Güneydoğu’da nasıl PKK inlerini temizliyorsa bu çeteye karşıda gereken temizliği yapıyor. 8 tanesi Yunanistan’a kaçtı. Yunanistan kanunlarına göre kaçak girmekten 2 ay ceza aldılar. O rezilliklerini gördünüz mü? Fareler gibi saklandılar oraya. Gerçek asker olsa Türk Ordu’suna leke sürdürmezlerdi. Ama onların ne kadar rezil mahlûkatlar olduklarını gördük. İyi ki ordumuzun mensupları olarak saymıyoruz.”
‘KÖPEĞİN BİLE BİR SADAKATİ VAR’
Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Konuştuğumuz kişiler ne şanlı bir milletiniz varmış. Ne şanslı bir insansın Mevlüt diyorlar. Darbeye darbe yapan bir milletimiz var. Birçok dost ve kardeş ülke bu teröristlerin yapılanmaları ile ilgili kapatma kararı alıyor. İlk adımı da Somali attı. Somali bu örgütle bağlantılı kişilerin ülkeyi terk etmesi için bir hafta süre verdi. KKTC bunları terör örgütü ilan etti. Azerbaycan ve buna benzer diğer ülkeler de adımlar atmaya başladı. Kırgızistan’ı aradım her zaman yanımızda oldular. Kırgız Dışişleri Bakanımıza bunlara karşı tavır almamaları durumunda bizim de tutumumuzun değişeceğini söyledim. Biz, her yapılanmayı takip ediyoruz. Biz zamanında bunlara çok yardım ettik. Okul dedik, eğitim dedik ama bunların planını o gün bilmiyorduk. 17-25 Aralıktan sonra öğrendik. Tüm dünyadaki vatandaşlarımız sokağa döküldü. Kendi oylarıyla seçtiği hükümete büyük destek verdi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Diyorlar ki ne kadar uğraşırsak uğraşalım darbeyi öven bir kimse bulamadık diyorlar. Söz konusu vatan ve bayrak olursa bu millet tüm ayrılıkları bir tarafa bırakır vatanına sahip çıkar. Olağanüstü Hal milletimiz için değil. bu hainleri temizlemek içindir.”

ZİYATDİN KASSANOV “ALLAH BU HAİNLERE İZİN VERMESİN”
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov yaptığı kısa konuşmasında, “Biz çok mutlu ve çok şanslı bir milletiz. Allah bu hainlere izin vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızı ve Dışişleri bakanımız korusun. Ahıska Türkleri olarak dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan halkımızla Türkiye’nin yanındayız. Bize bu hükümet kadar kimse sahip çıkmadı. 20 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.