Büyükşehir'den Kaymakam Tanrıseven'e Demokrasiye Öncülük Etme Teşekkürü

Büyükşehir'den  Kaymakam Tanrıseven'e Demokrasiye Öncülük Etme Teşekkürü
Büyükşehir’den Kaymakam Tanrıseven’e Demokrasiye Öncülük Etme Teşekkürü.

TANRISEVEN “VATANDAŞLARIMIZ SİYASİ GÖRÜŞ AYIRT ETMEDEN MEYDANLARA GELEREK DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”
GÜNEY “KAYMAKAM TANRISEVEN DARBE GİRİŞİMİ GECESİ DEMOKRASİ SAVUNUCULARINA LİDERLİK YAPTI”
Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı yapılan darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Büyükşehir Koordinatör Yardımcısı ve Alanya Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Emin Hatipoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e demokrasiye öncülük ettiği için teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyarette, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney şunları kaydetti; “Güvenlik güçlerimizi ziyaret ettikten sonra, Sayın Kaymakamımızın yaşanan darbe girişimindeki dik duruşu ve o gün toplumu iyi bir şekilde idare ederek darbeye karşı dur dediği ve süreci çok iyi yönettiği için kendilerine teşekkür etmek amacıyla ziyaret ettik. Bugün Alanya’daki bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarını ziyaret ederek Kaymakamımızın organizesinde dik bir duruş sergiledikleri için tüm kurumlara bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Kaymakamımızın yanındayız. Kaymakamımız darbe girişimi gecesi demokrasi savunucularına liderlik yaptı. Bizlerde elimizden gelen tüm gayretlerimizle Kaymakamımızın yanında olduğumuz belirtmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Sayın Kaymakamımıza huzurlarınızda tekrar çok teşekkür ediyorum.”
“KAYMAKAM TANRISEVEN “KRİZ MERKEZİ KURARAK SÜRECİ YÖNETTİK”
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ziyaretinde darbeye karşı verilen mücadeleyi anlatan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ülkenin uçurum kenarından döndüğünü belirtti. Kaymakam Tanrıseven, konuşmasında şunları kaydetti: “Darbe girişimi gecesi hemen kriz merkezi kurulması kararı aldım. İlçe Jandarma Komutanı Serkan Akbaba’yı aradım ve kendilerine bir talimat gelip gelmediğini sordum. Talimat gelmemişti. İlçe Jandarma Komutanına Emniyette toplantı yapacağımız söyleyerek gelmesini istedim. Hemen ardından Başsavcımız Musa Taşkın aradı: “Bir planınız var mı, bir araya gelebiliriz” deyince kendisini de Emniyete davet ettim. Twitter hesabımdan: “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Çetelere teslim olmaz mesajını attım.” Bu mesaj Türkiye’de darbe karşıtı atılan ilk mesajlardan biriydi.”
“DARBECİ BİR YÖNETİMİN ALTINDA ÇALIŞMAM”
Darbeci bir yönetimin altına çalışacağına gerekirse şehit olmayı göze aldığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: “O gece çok ciddi bir kalkışma vardı ve hiç arzu etmememe rağmen gerekirse çatışmayı da göze almıştım. Eşime, “Şimdi gidiyorum, gelemeyebilirim de ama darbeci bir yönetimin emrinde çalışan bir Kaymakam olmam” dedim. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Valimizin emri ile herkesi meydana toplanmaya davet ettim. Belediye ve camilerden anons ettirdik. “Alanya’da bütün kamu kuruluşları olarak görevimizin başındayız. Devletimiz, Hükümetimize, Anayasaya bağlıyız” mesajını Başsavcımız ve Jandarma Komutanımızla birlikte çektiğimiz resimle sosyal medyada yayımladık. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Aslında bu çeteyi ben yıllar öncesinden biliyorum. Bu hain girişimleri ile de vatandaşımız bu çeteyi öğrenmiş oldu. Meydanlarda vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayarak gereken önlemleri aldık. Vatandaşlarımız hangi siyasi görüşten olursa olsun meydanlara geldi ve çok önemli bir mesaj verdi.”

“ÇETELERİN SONU HÜSRANDIR”
Tanrıseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Kriz merkezinde gerekli değerlendirmeleri yapıp, tedbirleri gözden geçirdikten sonra ben, Jandarma Komutanı, Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz ve Rektörümüzle meydana gittik. Yaptığım konuşmada, “İster bölücü terör örgütü olsun, ister paralel terör örgütü olsun, ister her ne örgütü olursa olsun, Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bütün kanun dışı çetelerin sonu hüsran olduğunu söyledim.”
“VATANDAŞIMIZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI”
Kaymakam Tanrıseven sözlerini şöyle devam etti: “Binlerce vatandaşımıza yaptığım konuşmada, Devletin bütün kurumlarının beraber olduğunu belirterek, “Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Oyunu hep beraber bozduk. Burada da en büyük emek sahibi olanların başında meydanlara dökülen halkımız geliyor dedim. Ardından meydanda vatandaşlarımızla oturarak, kendilerine teşekkür ettik. Bu zamana kadar her dakika Devlete bağlılığını gösteren Alanyalılara ve günlerdir süren demokrasi nöbetlerine meydanda ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğüne teşekkür ediyorum. Gerçekten günlerdir meydanda çok güzel bir organizasyon yapıyorsunuz. Çok güzel bir geleneği de başlatmış oldunuz. İnsanlar bir araya geliyor istişare ediyor. Demokrasi nöbetleri bu nedenle çok önemlidir. Ev sahipliği yaptığı için Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğüne tekrar teşekkür ediyorum.”