Ankara Belediye Başkanı İstifa Edecegini Duyurdu

Ankara Belediye Başkanı İstifa Edecegini Duyurdu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Gökçek, sosyal medya hesabından cumartesi günü istifasını vereceğini açıkladı..

Ekim ayı başından beri İstanbul, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir ve Ankara Belediye başkanlarının istifaları bir bir gerçekleşiyor. Ankaradan da beklenen açıklama geldi. Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olan görüşmesinin ardından istifa tarihini Twitter’dan duyurdu. Melih Gökçek paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim."                                                                                                                                                                                                                                     

Melih Gökçek'in siyasi Hayatı 12 Eylül'ün ardından yapılan ilk yerel seçim olan 1984'e kadar uzanıyor. O tarihte ANAP’tan Keçiören Belediye Başkanı seçilen Gökçek, bir sonraki seçimi kazanamayınca ANAP hükümeti tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Ardından da Refah Partisi Ankara milletvekili oldu. 1994’te yapılan seçimde  Ankara’ Belediye Başkanı seçilen melih Gökçek Refah Partisi adayı olarak kazandı. 2003 yılında AKP ye katılan Başkan Melih Gökçek 2003 yılından bu güne kadar Ankara Belediye Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Siyasi kulislerde ise Melih Gökçek'in istifasının ardından yerine kimin gelecegi kunuşuluyor.

Haber: Fevzi Aydoğdu