Ankara'da salgın alarmı! Hastalar hastanelere akın ediyor

Ankara'da salgın alarmı! Hastalar hastanelere akın ediyor
Ankara'da son günlerde yaşanan gizemli hastalık paniğe yol açtı. İnsanlar ishal, kusma, baş dönmesi gibi belirtilerle hastanelere koşuyor. Detaylar haberimizde...

Son günlerde Ankara'da yaşanan hastalıklar sebebiyle akın akın hastaneler dolmaya başladı. İnsanlar ishal, kusma, baş dönmesi, bulantı ve yüksek ateş belirtilerinden şikayetçi. Uzmanlar belirtilerin sebebini henüz kesinleştirmese de kişisel hijyen kurallarına çok dikkat edilmediği için salgının yayıldığı söyleniyor. Uzmanlar hastalıkla baş etmek için de bazı önlemlerin altını çiziyor.

Ellerin sık yıkanması, maske kullanılması, kalabalık ortamlara girilmemesi ve düzenli uyku ile beslenme düzeninin iyileştirilmesi söyleniyor. Yapılan araştırmalara göre kişisel hijyen kurallarına dikkat eden insanlar hastalıklardan daha az etkileniyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yaşam tarzında yapılacak bazı küçük değişiklikler işe yarıyor. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için sigara tüketiminin olmaması, düzenli egzersiz, sağlıklı kilonun korunması, alkol tüketmemek ya da aşırı tüketmemek, düzenli uyku, stresin aza indirilmesi, ağız ve el hijyen kurallarına uyulması öneriliyor.