Adem Murat Yücel Ameliyat Oldu

Adem Murat Yücel Ameliyat Oldu
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat oldu.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murta Yücel ameliyat oldu. Adem Murat Yücel'in menisküs yırtığı teşhisi konulan rahatsızlığı nedeni ile bıçak altına yattığı öğrenildi.

Genelde sporcuların hastalığı olarak bilinen "Menisküs yırtığı" Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de başına geldi. İşte bu nedeniyle başkan Yücel'in ameliyat edildiği söyleniyor.

Adem Murat Yücel'in şu anda Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde müşade altında tutulduğu öğrenildi.

PEKİ BU MENİSKÜS YIRTIĞI NEDİR?
Menisküsler diz bölgesinde en büyük iki kemiğin kesiştiği noktada ‘C’ şeklinde mevcut olan ince yastıkçıklardır. Dizde yuvarlak uyluk kemiği ile düz kaval kemiğinin uyumlu bir eklem oluşturması, yükün taşınması, birçok yöne dönme hareketinin yapılabilmesi, uyluk kemiği ve kaval kemiği arasındaki güç dengesinin sağlanması gibi görevlerde rol oynarlar. Futbol gibi karşılıklı temas sporlarında dizin dönmesi, ani hareketlerde meydana gelen katlanma, tek diz üzerine yük alınması sonrasında menisküsler yırtılabilir. İleri yaş grubunda ise menisküsler herhangi bir travma olmaksızın dizde gelişen dejenerasyon ve kıkırdak hasarına bağlı olarak yırtılabilirler. Diz içerisinden gelen sesler yırtığın ilk bulguları olabilir. Dizde ödem gelişene dek sporcular oyuna devam edebilir, ya da günlük aktiviteler yapılabilir. Ancak ödem geliştiğinde dizde gerginlik ve şişlik, eklem hareket açıklığında azalma, dizde sıvı toplanması, menisküsün yırtık parçası eklem içine düştüğünde takılma ve kitlenme gibi rahatsızlıklar oluşur.