Şehit Özel Harekat Polisi Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Özel Harekat Polisi Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şehit özel harekat polisi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı*- ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerin bir evde tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Özel Harekat Şube'de görevli polis memuru 46 yaşındaki Hıdır Gençaslan, Antalya'da toprağa verildi.

Şehit özel harekat polisi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

*- ŞIRNAK"ta PKK"lı teröristlerin bir evde tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Özel Harekat Şube"de görevli polis memuru 46 yaşındaki Hıdır Gençaslan, Antalya"da toprağa verildi.

Merkez İsmetpaşa Mahallesi"nde dün bir binanın çökmesi sonucu yaralanan 8 güvenlik görevlisini kurtarmaya giden polislere PKK"lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Hıdır Gençaslan"ın cenazesi Şırnak 23"üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı"ndaki törenin ardından askeri uçakla Antalya"ya getirildi. Şehidin cenazesi Antalya Havalimanı"ndan meslektaşları ve vatandaşların oluşturduğu konvoy eşliğinde defnedileceği Uncalı Mezarlığı"na getirildi.

Öğlen vakti düzenlenen cenaze törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal"nın yanı sıra Antalya milletvekilleri Ak Partili Mustafa Köse, CHP"li Nefi Kara, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP"li Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, eski milletvekilleri, askeri erkan, şehidin kayınpederi Satılmış Karanfil, kayınvalidesi Sultan Karanfil, kayınbiraderi Murat Karanfil, şehidin oğlu 14 yaşındaki Berkay, kızı 4 yaşındaki Ece, eşi 38 yaşındaki Esma Gençaslan, vatandaşlar ve özel harekat polisleri katıldı.

KAYINBİRADERİ ŞEHİDİN BERESİYLE SAYGI NÖBETİ TUTTU

Şehidin cenazesinin mezarlığa getirilişi sırasında kayınbiraderi Murat Karanfil, uzun süre cenaze aracının arkasında koşarak tabuta dokunmaya çalıştı. Cenaze aracının tören alanında durmasından sonra özel harekat polisleri, Hıdır Gençaslan"ın cenazesini alarak musalla taşına kadar taşıdı. Şehidin kayınbiraderi Murat Karanfil, eniştesinin beresini takarak, Türk bayrağına sarılı tabutun başında özel harekat polisleriyle birlikte saygı nöbeti tuttu. Şehidin eşi Esma ve oğlu Berkay ise tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. İl Müftüsü Osman Artan"ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, özel harekat polisleri saygı atışı yaptı. Şehit polisin cenazesi, Ankara"dan birlikte görev yaptığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü"nde görevli silah arkadaşlarının omzunda şehitliğe kadar taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aslen Çorumlu olan Hıdır Gençaslan"ın Ankara"da görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Şırnak"a gönderildiği kaydedildi. Hıdır Gençaslan"ın anne ve babasının uzun süre önce vefat ettiği kaydedildi.