Gökçe Bahadır: Sosyal Medyada Had Bilinci Gereklidir

Gökçe Bahadır: Sosyal Medyada Had Bilinci Gereklidir
Gökçe Bahadır, L'Officiel Türkiye dergisinin ağustos sayısının kapağında yer aldı.

Röportajda sosyal medyadaki linç kültürüne değinen ünlü oyuncu, insanların sınırlarını anlaması gerektiğini vurguladı. Bahadır, derginin sorularını yanıtlarken, sosyal medyanın olumsuz etkilerine ve insanların birbirine olan tahammülsüzlüğüne dikkat çekici açıklamalar getirdi.

Ünlü oyuncu Gökçe Bahadır, L’Officiel Türkiye dergisiyle yaptığı röportajda sosyal medyadaki linç kültürüne dikkat çekti. Bahadır, "Bu mesleğe ilk başladığım yıllarda sosyal medya diye bir şey yoktu. Bazen düşünüyorum; o zaman mı daha iyiydi, şimdi mi daha iyi diye. Hep böyle bir arada kalmışlığım var. Çünkü o zamanlar bir bakıma daha temizdi her şey. Şimdi çok daha sert ve acımasız olabiliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sosyal Medyada Empati ve Anlayış Önemli

Gökçe Bahadır, L’Officiel Türkiye dergisine verdiği röportajda sosyal medyanın getirdiği özgürlüğü ve olumsuz yönleri değerlendirdi. Bahadır, "Sosyal medya bir yandan da bir özgürlük getirdi. Herkesin daha fazla konuştuğu, düşüncelerini dile getirdiği, herkesin çok fazla şey keşfettiği bir yer. Güzellikleri olduğu kadar, insanların birbirlerini kötü eleştirdiği, kötü sözler söylediği bir mecra da oldu aynı zamanda. Empati, sevgi, anlayış ve sakin olmak gerekiyor" dedi.

Sevgiyle Var Oluruz

Gökçe Bahadır, aşkın dünyayı değiştirebilecek güçte bir duygu olduğunu belirterek, "Sadece aşk olarak bakmak istemiyorum mevzuya. İçinde tutku, sevgi, hayranlık, bağlılık; bunların hepsini barındırıyorsa o zaman kesinlikle değiştirebilecek bir duygu. Sevgi bizi kurtarır. Hoşgörü, anlayış, mutlu olmak, iyilik, vicdan, merhamet, temiz kalp, erdemli olmak; bunların hepsi bizi kurtarır" şeklinde konuştu.

Gelişimimde Emeği Olanlara Teşekkür Ederim

Ünlü oyuncu, "Bugünkü Gökçe Bahadır olmanı sağlayan ilham perilerin kimler?" sorusuna, "Tabii ki ailemin desteği çok büyük ve hayatıma giren, tanıştığım ve hiçbirinin tesadüf olmadığına inandığım tüm insanlar, bugünkü ben olmamı sağlayan tüm hikâyelerim benim ilham perilerim. Kalbimi kıran, bana iyilik yapan herkese teşekkür ederim. Beni bugünkü ben yaptıkları için ve tabii ki kendime de teşekkür ederim, hiç vazgeçmediğim için." şeklinde yanıt verdi.