Alanya Norveç'te Fark Yarattı

Alanya Norveç'te Fark Yarattı
Üyelerinin yerel mutfaklarını, mutfak kültürlerini ve yöresel her türlü gıda üretimini korumak ve tanıtmak amacıyla yurtdışı bağlantılı bir proje olan Culinary Heritage Europe’un, her sene düzenlenen Yıllık Gözden Geçirme Toplantısı, Norveç’in Oslo şehrinde düzenlendi.

Bölge Koordinatörleri, Avrupa Genel Koordinatörleri, projeye dahil olmak isteyen Aday Bölge Temsilcileri ve şehrin ilgili STK’larından oluşan 78 kişilik heyet, eğitim ve toplantıların ardından Oslo’nun en büyük gıda festivali Matstreif’a katıldı.

MUTFAK MİRASI ALANYA, POLONYA VE ALMAN SİSTEMİYLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK
Alanya Belediyesini temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ve Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş’in katıldığı yıllık görüşmelerde, yıl içinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Mutfak Mirası’yla ilgili 2017 yılı için takip edilecek yol haritası belirlendi. Alanya’da yapılan çalışmalarla ilgili koordinatörler tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından Polonya ve Almanya’dan katılan koordinatörlerinin, Alanya ile ortak çalışmalarda bulunarak işbirliğini geliştirme teklifleri olumlu sonuçlandı.

Türkiye’de sadece Alanya’nın yer aldığı projeye dahil olmak isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de toplantıya katıldı. Türkiye’den katılan iki şehir olan Alanya ve Gaziantep temsilcileri, işbirliği ve ortak faaliyetlerle Mutfak Kültürünü koruma yönünde görüş birliğine vardı.

Alanya’nın tarihi ve doğasının yanında tanıtılmayı bekleyen çok köklü bir mutfak mirasına sahip olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Gastronomi turizminin temellerinin atılması ve yöresel her türlü gıda ürünün tanıtılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.