Alanya Adana'yı Mest Etti

Alanya Adana'yı Mest Etti
Alanya Belediye Tiyatrosu, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Şehir Tiyatroları Buluşması’na katıldığı 2 oyunla seyircilerden tam not aldı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin birçok bölgesinden tiyatroların buluştuğu Adana Şehir Tiyatroları Buluşması’na Alanya Belediye Tiyatrosu ‘Orhan Veli’yle Git Gidebildiğin Yere’ ve ‘Bu Ne Vasiyet’ oyunlarıyla katıldı. Festivalin iki ayrı oyunla katılan tek tiyatrosu olan Alanya Belediye Tiyatrosu 23 Ekim Pazar günü Adanalı seyircilerin karşısına Orhan Veli’yle Git Gidebildiğin Yere isimli oyunla çıktı. Rejisörlüğünü Murat Atak, metin düzenlemesini Nilbanu Engindeniz’in yaptığı, ünlü şair Orhan Veli’nin eserlerinden oluşan müzikli oyun Adanalı seyirciler ve festivale katılan tiyatrolar tarafından tam not aldı. Şair Orhan Veli’nin hayatından ve eserlerinden kesitlerin sunulduğu oyunda salonu dolduran tiyatro severler duygusal anlar yaşadı.

ÖNCE DUYGULANDIRDI SONRA GÜLDÜRDÜ

Festivalin 2’nci gününde ise Bu Ne Vasiyet’i sahneye koyan belediye tiyatrosu sanatçıları bu kez seyircileri kahkahaya doyurdu. Yaklaşık 550 kişinin izlediği ve bu yılki Direkler Arası Seyirci Ödülleri’nde Yılın Yazarı, Yılın Kadın Oyuncusu ile Yılın Erkek Oyuncusu ödüllerini alan Bu Ne Vasiyet oyunu da ayakta alkışlandı. Zengin ve çapkın İtalyan iş adamı Romeo Terre’nin cenazesine tüm sevgililerinin gelmesiyle başlayan trajikomik durumu anlatan oyunu Engin Anak yazarken, rejisörlüğünü ise Murat Atak yaptı. Seyircileri kahkahaya boğan ve ayakta alkışlanan oyunun sonunda sahneye davet edilen oyunun yönetmeni Murat Atak, Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürü Hüseyin Çinal, yazar Engin Anak ile oyunda rol alan tiyatro sanatçıları seyircileri selamladı. Burada konuşan Adana Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, Alanya ekibine teşekkür ederek, “Alanya artık bizim festivalimize katılan daimi şehir tiyatrosu oldu. Bundan sonra yapacağımız festivallerde Alanya’yı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” dedi.

‘MÜTEŞEKKİRİM’

Her iki oyunun da rejisörü olan Murat Atak ise “Alanya Şehir Tiyatrosu’nu buraya davet ettiğinizden ve buradaki mükemmel ev sahipliğinizden dolayı başta şahsınız olmak üzere Adana Şehir Tiyatrosu’nun tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sözlü’ye, ülkemize böyle kapsamlı bir festivalin düzenlenmesine öncülük ettiği için kendisine Türk Tiyatrosu adına müteşekkirim.” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda ise Adana Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, rejisör Murat Atak, Alanya Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ile yazar Engin Anak’a festivale katılım ve teşekkür plaketi verdi. Tiyatro müdürü Hüseyin Çinal ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına da teşekkürlerini ileterek İsmail Dikilitaş’a Alanya ipek kozasından yapılan el işçiliği tabloyu hediye etti.