Ahşap Heykel Sempozyumuna İlgi Büyük

Ahşap Heykel Sempozyumuna İlgi Büyük
Bu yıl ahşap oyma yapılacak olan Alanya Heykel Sempozyumu’nun 13.’sü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ıskarpelaya vurduğu ilk tokmakla başladı.

Sanata ve sanatçıya verdiği değeri düzenlediği organizasyonlarla gösteren Alanya Belediyesi, geleneksel hale gelen bir başka organizasyonunu da Başkan Yücel’in yaptığı açılışla başlattı.  Alanya Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 13.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Alanya Ahşap Heykel Sempozyumu’na 10 heykeltıraş katılacak.  Amacı Alanya’ya nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandırma olan sempozyum, 1-30 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AĞAÇA ISKARPELA İLE İLK YONTU BAŞKAN YÜCEL’DEN 

Bu yıl taş oymacılığı yerine ahşap oymacılık yapılacak olan sempozyumda, ağaç kütüğüne ıskarpela darbesini ilk vuran Başkan Yücel oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açılışın ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden üç ve Alanya Belediyesi’ni temsilen iki üyenin katıldığı jüri tarafından seçilen sanatçıların yapacakları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, incelemelerinin ardından sempozyuma katılacak olan sanatçılara çeşitli hediyeler verdi.

Sanatçılar, bu yıl yapacakları eserlerde barış teması kullanacak. Sanatçıların sempozyum süresince gerçekleştirdikleri yapıtların, Alanya’da hazırlanmakta olan heykel parkına, park tamamlandığında ise Sempozyum Komitesi ve Alanya Belediyesi tarafından belirlenen yerlere yerleştirileceği açıklandı.