11 Kelebek İlk İmzasını Bakın Kimler için Attı

11 Kelebek İlk İmzasını Bakın Kimler için Attı
Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından 2015-2016 sezonunda düzenlenen, yazarlık kursuna katılan 11 çocuğun hazırladığı “ Bir Kelebeğin Günlüğü” adlı hikâye kitabı, bugün basına tanıtıldı. 11 kelebek yazar, ilk kitaplarını Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel için imzaladı.

Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım törenine Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, kitabın editörü Nilbanu Engindeniz, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

“BAŞKAN YÜCEL ÇOCUKLARA İLK ANAHTARI TESLİM ETTİ”

Öğrenciler, öğretmenler ve Editör Nilbanu Engindeniz kitabın hayata geçirilmesinde en büyük desteği sağlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. Alanya Hamdullah Emin Paşa Koleji Türkçe Öğretmeni Ayşegül Akın yaptığı konuşmada, bu eserin çocuklar tarafından oluşturulan önemli bir kitap olduğuna dikkat çekerek, “Belediye Başkanı Yücel, geleceğin yazarlarına kapıyı açan ilk anahtarı teslim etmiştir” dedi.

“ALANYA BELEDİYESİ 3’ÜNCÜ KİTABINI BASTI”

Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise yaptığı konuşmada, Alanya Belediyesi’nin yayıncı kuruluş unvanına sahip olduğuna vurgu yaparak, “Bu üçüncü kitabımız. 4. kitabımızın basımı için de çalışmalara başladık. En kısa zamanda onu da basacağız.” ifadesini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: “İLK EMİR OKU”

Allah’ın Müslümanlara peygamber vasıtasıyla gönderdiği ilk emrin “oku” olduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında okuma, yazma ve ilmin önemine işaret etti. Başkan Yücel çocuklara, gençlere bilgisayar başında daha az vakit harcayarak, kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Alanya Belediye Başkanı Yücel; “Yerel Yöneticiler olarak eğitime katkı sağlamamız gerekiyor. Gelecek nesilleri ihya etmeliyiz. Bu, eğitime yapılacak olan katkılarla gerçekleşir. Hem okumalı, hem de yazmalıyız. Genç yazarların yetişmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN: “ÇOCUKLARIMIZIN YARATICI GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARMALIYIZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven; “Hepimize büyük görevler düşüyor, okuma ve yazma üzerinde durmalıyız. Son yıllarda internetin yaygınlaşarak hayatımıza girmesiyle birlikte, öğrencilerimizin okuma oranının düştüğünü hepimiz biliyoruz. Bu noktada okullarımıza özellikle de öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. “Bir Kelebeğin Günlüğü” kitabını yazan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Çocuk yazarları tebrik eden Kaymakam Tanrıseven ve Belediye Başkanı Yücel, “Bir Kelebeğin Günlüğü” isimli kitaplarını çocuklara imzalatarak tören alanında ayrıldılar.