Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

2016 yılı ÖSYM Başkanlığı'nın uygulayacağı sınavlar ve 13 Mart 2016 Pazar Günü yapılacak olan YGS sınavı öncesinde sınavın huzur ve güven içerinde geçmesini sağlamak amacıyla Alanya Kaymakamlığı Toplantı salonunda  “Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan sınav güvenlik tedbirlerinin ele alındığı toplantıda; sınav öncesinde, sınav gününde ve sınav sonrasında yapılacak çalışmalara ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

ALKÜ REKTÖRÜ PINARBAŞI ''ALANYA'DA LYS YAPILMALI''

Toplantının başlangıcında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'den sonra söz alan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı şunları kaydetti: ''Medya'da ve sosyal medyada LYS sınavının neden Alanya'da yapılmadığı yönünde bir çok haber çıkmaktadır. ÖSYM Başkanı Sayın Prof. Dr. Ömer Demir'e bu konuyu ilettim. Sayın Demir, İlçelerde sınav yapılmadığını bizlere söyledi. Alanya birçok ili her konuda geçmiş bir ilçe. 300 bin nüfuslu bir ilçede bu sınavlar yapılmalı. Alanya sınav merkezi seçilmeli. ÖSYM  tarafından gerçekleştirilen her türlü sınavın Alanya'da yapılması için Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven'den destek bekliyoruz.''

KAYMAKAM TANRISEVEN ''10 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ 39 SINAV MERKEZİNDE TER DÖKECEK''
Sınav günü sessizlik sıfır seviyede olması gerektiğini vurgulayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, şunları kaydetti: ''13 Mart’ta yapılacak olan YGS sınavı öncesi ve sınav günü alınacak tedbirleri ele aldık. 2015 yılında yapılan sınavlar güzel bir ortamda geçti. Bu sene de böyle sınavlar olmasını istiyoruz. Pazar günü yapılacak olan sınavda 10 binin üzerinde kişi 39 sınav merkezinde ter dökecek. Bu sayıya baktığımızda ilçemizin eğitim potansiyelinde geçen seneye nazaran %15'lik bir artış görülmekte. LYS başta olmak üzere diğer sınavların da Alanya'da yapılması için Bakanlığa ileteceğiz. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu konu ile ilgili desteklerini isteyeceğiz. Sınav gününde nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınmadığından dolayı, sınav günü 07.00 ile 10.15 saatleri arasında Alanya nüfus dairesi açık olacak. Sınav yapılacak olan alanların çevresinde araç kornası çalınmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Okulların içerisinde ve çevresinde sessizlik sıfır seviyede olmalı. Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vs. konvoyları oluşturulması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültü yapılmamalıdır. Emniyet ve Jandarma her türlü güvenlik önlemlerini alacaklar. Sınav yapılacak yerlerde, sınav öncesi ve sonrasın da gerekli tedbirler üst seviyede tutulacaktır. ''

Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Akın Poçulu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve diğer yetkililer katıldı.