TOKİ'den Tapu Sahibi Olma Fırsatı: Seçili İllerde Arsa Satışları Başladı!

TOKİ'den Tapu Sahibi Olma Fırsatı: Seçili İllerde Arsa Satışları Başladı!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev alma zorluklarına bir çözüm olarak belirli illerde arsa satışlarını başlattı. Artan enflasyon ve hayat pahalılığına rağmen, vatandaşlara tapu sahibi olma imkanı sunuluyor.

TOKİ, ise farklı şehirlerde arsa satışları görülürken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı duyuru yapılırken Malatya'nın Battalgazi ve doğanşehir ilçesinde 276 farklı arsa, 24 ay vade imkanıyla satışa çıkartılır. İhaleler 26 Şubat'ta yapılırken yüzde 20 indirim olanağı sunuldu. Battalgazi ve Doğanşehir ilçelerindeki çeşitli konumlarda bulunan toplamda 276 arsa için yüzde 25 peşinat ödeyenler, arsanın sahibi olabilirken, kalan tutarı ise 24 ay vadeyle ödeyebilecek.

SATIŞA ÇIKACAK TARİH BİLGİSİ
26 Şubat 2024'te yapılacak olan arsa satışıyla beraber detaylar açıklanırken 10.30'da gerçekleşirken TOKİ İstanbul hizmet binası konferans salonu Küçükçekmece İstanbul ve Ankara Holiday INN otel konferans salonu Çankaya Ankara üzerinden canlı olarak katılım gerçekleşti.
İnternet üzerinden katılım sağlanırken başvurular yapılarak toplam 276 muhtelif arsanın satışıyla 12 gün kaldığı belirtildi. Arsa teminatı ödemesi yapılarak sorunsuz olarak açık artırmaya katılım sağlanır. Satışa sunulan arsaların muhammel bedelleri metrekare başına göre değişiklik göstermektedir.

toki-arsa-satisi-993063.jpg