Sıra Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşaklarında

Sıra Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşaklarında
Alanya Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarında çalışmalar başlıyor..
Alanya'da yaşanan trafiğinin sıkışıklığına çözüm üretecek olan Alanya Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları proje çalışmaları tamamlandı. Projeleri hazırlanan kavşaklarda inşaat çalışmaların Şubat ayına kadar başlaması bekleniyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeleri hazırlanan kavşakların yapım ihalelerinin bu sene sonuna kadar yapılacağını ve çalışmaların Şubat ayına kadar başlanacağını söyledi.

KAMULAŞTIRMA %70 TAMAMLANDI
Kargıcak’a kadar birinci etabı tamamlanacak olan Alanya çevreyolunda da çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Türel, “Çevreyolu'nda kamulaştırma işlemlerinin yüzde 70’i tamamlandı. Arazi konumuna göre proje tadilatları söz konusu oldu. Köprülü geçişlerle arazi koşullarının zorlaştığı yerlerde sorun çözüldü ve Çallı Kavşağı’nda olduğu gibi asma gergili köprüler tercih edildi. Örneğin bir noktada Çallı Kavşağı’ndan daha uzun asma gergili köprü projelendirildi” şeklinde konuştu.

ÖNCE SERVİS YOLLARI TAMAMLANACAK
Kavşakların yapım çalışmalarına başlandığında öncelikli olarak servis yollarının tamamlanacağını belirten Başkan Türel, “İnşaat çalışmaları sırasında Alanyalı vatandaşların ve sürücülerimizin sıkıntı yaşamaması için öncelikli olarak servis yollarını tamamlayacağız” dedi.

Alanya Ticaret Lisesi ve Telekom kavşağı çalışmalarının 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Yeni yapılacak çevreyolunun ise 2018 yılında hizmete gireceği öğrenildi.