Şimdi Alanya Cevap Bekliyor..

Şimdi Alanya Cevap Bekliyor..
Alanya'da Bayram tatili nedeni ile başlayan yoğunluk halen sürüyor. İlk şok dalgasının atlatılmasının hemen ardından acı bilanço ise ortaya çıkmaya başladı. İşte Bayram'da Alanya'nın bu kadar başıboş bırakılmasının nedenleri..
Geçtiğimiz 4 gün önce başlayan Bayram yoğunluğu tatilin henüz devam etmesi nedeni ile Alanya'da halen sürmekte. Özellikle şehir içi Atatürk caddesi üzerinde bir yerden bir yere gitmek yaklaşık minimum 1.5 saati buluyor. Bayram yoğunluğunun ise Pazar günü gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

BAYRAMDA ALANYA'DA NE OLMUŞTU?

Bayram sabahı uyanan Alanya'lılar sahile indiklerinde gözlerine inanamamış her tarafın çöp ve içki şişeleri ile dolu olduğunu görmüşlerdi. Etrafta saçılmış çöplerin arasında park etmiş arabaların içinde yatan insanlar, araca sığmayan insanların ise çimenlerde sere serpe yattığı gözlenmişti. Bazı tatilciler ise sahilde içmeye devam ediyor kimisi ise donla denize giriyordu. Tuvalet bulamayan tatilciler ise denize veya buldukları yere tuvaletleri yapıyorlardı. Şehir adeta Çöp Kent'e dönmüştü.

PEKİ NEDEN KİMSE MÜDEHALE ETMEDİ?

Gelen yerli turistlere ise Alanya'nın hazırlıksız yakalandığı gözlendi. Ne bir Polis ne de bir Zabıta Memuru bu olan bitene müdehale etmemiş şehrin Çöp Kent olmasına göz yumulmuştu. En son nokta olarak bu birimlerin görevini yerine getirmemesinden dolayı ihale Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne kalmıştı..

Peki şimdi yetkililere soruyoruz;

1-) Alanya Emniyet Müdürlüğü bayram da neden görevini yerine getirmedi?

2-) Neden sahillerde bu şekilde gelişi güzel içki içen, çöp atan ve çevreyi rahatsız eden kişilere sessiz kalındı?

3-) Yoksa emniyette personel yetersizliğimi var?

4-) Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri neden görevini yerine getirmedi?

5-) Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri neden bu şekilde uygunsuz davranan şahısları kolluk kuvvetlerine teslim etmedi?

6-) Alanya Belediyesi arkasında bulunan bank ve oturma alanlarının talan edilmesine neden göz yumuldu?

Şimdi kamuoyu siz yetkililerden bu sorulara cevap vermenizi bekliyor..