Pasta ve Kurabiye ile Terapi

Pasta ve Kurabiye ile Terapi
Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaları sosyal hayata kazandırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Hastaların, tedavi süreçleri  boyunca  toplumdan uzaklaşmaması,  topluma daha rahat uyum sağlaması ve sosyalleşmeyi unutmaması  adına  mutfakta yeteneklerini sergilemesine izin verilmektedir. Hastalar sağlık çalışanlarıyla  birlikte  girdikleri  mutfakta  birbirinden güzel pastalar ve kurabiyeler  hazırlamaktadır. Hazırlarken  eğlenen, eğlenirken de paylaşmayı öğrenen hastalar daha sonra hazırladıkları  unlu mamülleri arkadaşlarıyla paylaşmakta ve afiyetle yemektedir.   

Konu hakkında açıklamada bulunan Hastane  Başhekimi Dr. Tevfik Yazan; “Hastanemizin bünyesinde olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalarımıza, topluma daha hızlı uyum sağlamaları için çeşitli sosyal aktiviteler  düzenlemekteyiz. Tedavilerine önemli katkı sağlayan bu aktiviteler sayesinde paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrenmekte bir yandan da eğlenmektedirler. Her hastamız bizim için önemli ve değerlidir. TRSM hastalarımızda bizim özel hastalarımızdır” dedi.