Muz-Bir İstişare Yaptı

Muz-Bir İstişare Yaptı
Alanya Muz Üreticileri Birliği tarafından (MUZ-BİR) toplantısı yapıldı.

Alanya Muz Üreticileri Birliği, muz sezonunun gelmesi ile birlikte çalışmalarına hız verdi. MUZ-BİR; Alanya’daki tarım sektöründe önemli yer tutan muz üretiminin ve pazarlanmasının bugün geldiği noktada; üreticileri sarartma ve paketleme sahiplerini bir araya getirerek durum tespiti yaptılar. Toplantıda; sektörün sürdürülebilir olması için sorunlar karşısında, kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken çözüm önerileri görüşüldü.


BAŞKAN GÜNEY “HERKES BİRLİĞE KAYIT OLMALI”
Toplantı, Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney’in konuşması ile başladı. Başkan Güney, “3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu toplantı, muzla ilgili istişare amaçlıdır. Alanya’da muz sürekli gelişiyor. 10 yıldır bu işin sorumluluğunu üstümüze aldık. Çıtayı yükseltme amacındayız. Gönüllülerle sorunları çözmek için çalışıyoruz. Alanya’daki tüm muz üreticileri, MUZ-BİR’e üye olmalıdır” dedi.


MÜDÜR RÜZGAR “MUZ ALANYA İÇİN BİR DEĞERDİR”
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, “Alanya Muzu, Alanya’mız için bir değerdir. Alanya’da üretim arttı. Muz Birliğini güçlendirmeliyiz. Anamur’daki Muz Birliği bizden çok daha fazla güçlü. Herkes Alanya MUZ-BİR’e destek olmalı. Birlik ne kadar güçlü olursa o kadar avantaj sağlarız. Üretimimiz oldukça iyi fakat, paketleme sıkıntımız var. Alanya’daki muzun pazarlanması konusunda fikir alışverişinde bulunmalıyız. Sarartma tesislerindeki sorunları da bir an önce çözmeliyiz” dedi.


BAŞKAN VEKİLİ YENİALP “BİRLİĞİ GELİŞTİRMELİYİZ”
Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp, “Muzun önemini anlatmaya gerek yok. Alanya’daki muz üretiminin arttırılması ve ihracatın yapılması çok önemli. Bunu yapabilmek için Muz Birliği güçlenmelidir. Buradaki Muz Üreticileri Muz Birliği’ne üye olup, Birliği geliştirmeli” dedi.


KAYMAKAM TANRISEVEN “DOĞAL AFETTE ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”
Sözlerini, bugün yaşanan dolu afetinde zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dilekleri ile başlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Dolu afeti olur olmaz İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri faaliyete geçti. Alanlarda şu an tespitler yapılıyor. Rakamlar ortaya çıktığında, Tarım Bakanlığı ve yetkili yerlere ileteceğiz. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için, Devlet olarak gerekli adımları atacağız” dedi.


TANRISEVEN “ALANYA’YA MUZUN EKONOMİK GETİRİSİ YÜKSEK”

Muzun önemini anlatmaya gerek olmadığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, “Muz Alanya’nın bir değeri ve sembolü. Tarımsal üretime baktığımız zaman özellikle, Alanya’ya muzun ekonomik getirisinin yüksek olduğunu görüyoruz. Planlı ve programlı yapılsa çok daha iyi olacağını düşünüyorum. İspanya başta olmak üzere Karayip Adaları vb. yerlerdeki muz birlikleri son derece önemli güç ortağı. Bizim de bu aşamada Muz Birliği olarak üretim aşamasından başlayıp, sarartması, pazarlaması ve tüketiciye ulaşmasına kadar bütün bu aşamaları planlayıp modern bir şekilde satış yapmamız gerekiyor. Bu konuda Muz Birliği’ne büyük görevler düşüyor. Muz Birliği çatısı altında herkes birleşmeli. Bizler Kaymakamlık olarak Muz Birliği’nin yapacağı faaliyetlerin her zaman arkasındayız” dedi.