Kaymakam Tanrıseven Norveç Milli Günü Kutlamalarına Katıldı

Kaymakam Tanrıseven Norveç Milli Günü Kutlamalarına Katıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’da her yıl çeşitli etkinlikler ile kutlanan Norveç Ulusal Günü Kutlama programına katıldı.

KAYMAKAM TANRISEVEN “ALANYA’DA HERKES MUTLU VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE YAŞIYOR”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’da her yıl çeşitli etkinlikler ile kutlanan Norveç Ulusal Günü Kutlama programına katıldı. Kaymakam Tanrıseven, Norveçlilerin Milli Gününü kutladı.
Alanya’da her yıl çeşitli etkinlikler ile geleneksel hale getirilerek kutlanan, Norveç Ulusal Günü bu yıl da sade bir törenle kutlandı. Norveç Ulusal Günü Kutlama programı, İstiklal Marşımızın ve Norveç Milli Marşının okunması ardından, Protokol konuşmaları ile devam etti.
Norveç Ulusal Günü kutlama programı, Norveç Büyükelçisi Janis Björn Kanavin’in açılış konuşması ile başladı.
BÜYÜKELÇİ JANİS BJÖRN “ALANYA MİSAFİRPERVER BİR KENT”
Alanya olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Norveç Büyükelçisi Sayın Janis Björn Kanavin, “Alanya’nın misafirperverliğinden dolayı çok mutluyum. Alanya’da yaşayan vatandaşlarımız da oldukça mutlular. Alanya’da kardeşlik, barış, özgürlük var. 17 Mayıs bizim gurur günümüz. Milli günlerimizde her zaman çocukları ön planda tutuyoruz. Türklerde aynı şekilde özel günlerinde çocukları ön planda tutuyor. Bunu Türklerle Norveçlilerin ortak bir özelliği olarak görüyorum. Alanya’da yaşayan Norveç vatandaşların her türlü sorunları ile yakında ilgilenen ve bu özel günde bizlerle beraber olan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
Norveç Ulusal Günü kutlama programında konuşma yapan Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın Norveçliler için önemli olduğunu biliyorum. Çünkü Alanya da 6 bine yakın Norveçli yaşıyor. Alanya’yı tercihi ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Norveç Ulusal Gününüzü kutluyorum” dedi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “TÜRKİYE’DE EN FAZLA NORVEÇLİ ALANYA’DA YAŞIYOR”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Norveç Ulusal Günü kutlama programındaki konuşmasında şunları kaydetti; “Alanya 300 bine yaklaşan bir nüfusa sahip. Alanya’da 38 bin yakın yabancı nüfus yaşamını sürdürmektedir. Bu nüfusun 6 bine yakınında Norveç vatandaşları oluşturuyor. Alanya, çok sayıda farklı milletten, kültürden, dilden ve dinden insanlara ev sahipliği yapıyor. Alanya’da bu insanlar, huzur ve barış içerisinde mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Bizler hem Türk vatandaşlarına hem de buraya yerleşen, yerleşik yabancılara adaletli bir şekilde hizmet ediyoruz. Sizlerin Alanya’ya yerleşmenizden dolayı memnunuz. Türkiye’de en fazla Norveçli Alanya’da yaşamaktadır. Alanya’da yaşayan Norveçlilerde huzur içerisinde yaşamlarını sürdürüyor. Norveç Ulusal Gününüzü kutluyorum.”