Kaymakam Tanrıseven'den İtfaiyecilik Haftası Mesajı

Kaymakam Tanrıseven'den İtfaiyecilik Haftası Mesajı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven"in mesajı şu şekilde;
"Osmanlı döneminde 1914 yılında kurulan yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş olup, bugün belediyeler ve büyük endüstri kuruluşları ile bazı kamu kurum-kuruluşlarında itfaiye teşkilatı bulunmaktadır.
Gelişen teknolojiyi iyi kullanan, tecrübeli ve bilgili personeliyle sadece yangınlarda değil, tüm doğal afetlerde can-mal güvenliğiz için 24 saat canla başla çalışan İtfaiye Teşkilatımız cesaret ve onuruyla görev yapmaktadır.
Ülkemiz başta deprem olmak üzere her türlü afete maruz kalabileceğinden, itfaiye teşkilatı araç-gereç-personel ve teçhizatları ile her zaman hazırlıklı olmak zorundadır. Bu nedenle itfaiye bizim için hayati önem taşımaktadır. Kuşkusuz çıkan yangınların sayısının azalmasında ve oluşacak zararların asgariye indirilmesinde en büyük faktör itfaiye eğitimi olduğundan, eğitim ve tatbikatları sürdürmek başarıyı arttıracaktır. Sadece yangınlarda değil, sel baskınlarında, depremlerde, tüm doğal afetlerde ve yıkımlarda halkın imdadına yetişen itfaiyeciler, hayat kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atarak, kutsal bir vazife üstlenmiştir.
Bu nedenle 24 saat boyunca bizlerin can güvenliği için mücadele eden ve bu uğurda canlarını kaybeden şehit itfaiyecilere Allah’tan rahmet diliyorum. Halen hayatta olan ve görevi başında bulunanların “İtfaiyeciler Haftasını” kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."