Kaymakam Tanrıseven'den Basın Bayramı Mesajı

Kaymakam Tanrıseven'den Basın Bayramı Mesajı
Kaymakam Tanrıseven, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

KAYMAKAM TANRISEVEN “DEMOKRASİNİN VE HUKUK DEVLETİNİN KIYMETİNİ BİLELİM”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
İlçe Kaymakamımızın mesajı şöyle:
Basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesiyle başlayan ve günümüzde de Gazeteciler Günü olarak kutlanan 24 Temmuz 1908 tarihinin, “Basın Hürdür, Sansür Edilemez” ilkesiyle görev yapan gazeteciler için anlamlı bir gündür.
Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı yapılan darbe girişiminin püskürtüldüğü bu günlerde anlaşılıyor ki, darbecilerin egemen olduğu bir yönetimde özgür basından söz edilemez. Demokrasinin ve hukuk devletinin kıymetini bilelim. Basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Alanya”da faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, gece gündüz demeden her daim özveri ile çalışan basın mensuplarına sağlık ve başarılar dilerim.
Dr. Hasan TANRISEVEN
Kaymakam