Hıdırellez yolu aylar sonra trafiğe açıldı

Hıdırellez yolu aylar sonra trafiğe açıldı
Alanya’da Hıdırellez yolundaki inşaat çalışmaları nedeniyle ulaşımın yaklaşık 4 aydır kapalı olması bölge sakinlerini ve Hıdırellez Kilisesi’ni ziyaret etmek isteyen turistleri mağdur etmişti. Tepkilere neden olan yol yeniden araç trafiğine açıldı.

Alanya'nın kuzeyinde bir kaç mahallenin geçiş yolu olarak kullanılan, Hıdırellez yolu olarak da bilinen yol 4 aydır kullanıma kapalıydı. Bölgede özel bir firma tarafından yürütülen inşaat çalışmaları sonrası yolda meydana gelen çökme yolun tamamen kullanılamaz hale gelmesine sebep olmuştu. Her gün binlerce yabancıyı karşılayan Hıdırellez Kilisesi’ne giden yolun kapalı olması ziyaretleri de engellemişti. Ulaşımın durduğu bölgede bulunan villa sahipleri de evlerini satarak Alanya’yı terk etme noktasına gelmişti. 4 aydır kapalı Alanya’da Hıdırellez yolundaki çalışmalar tamamlanarak bugünden itibaren araç trafiğine açıldı. Alanya'nın Tepe Mahallesi Muhtarı Hamza Durna, “Yaklaşık 4 aydır kapalı olan Tepe mahallesi Hıdrellez yolu araç trafiğine açılmıştır, ilgililere duyurulur” ifadelerini kullandı.

Alanya Sugözü Mahalle Muhtarı Hasan Uysal "Hıdırellez yolunun kapanması nedeniyle turizmciler, besiciler ve orada yaşayan insanlar mağdur olmuştu. Firma sahibi ve belediye tarafımızdan yapılan çalışma ile yol trafiğe açıldı. İlerleyen zamanda asfalt çalışması yapılacak. Oradaki istinat duvarı tam anlamıyla tamamlanmış değil. Ama yolu trafiğe açtık. Otobüsler kamyonlar çalışıyor." ifadelerini kullanarak açıklamasını yaptı.