Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergi açılışına katıldı.

TANRISEVEN “KOYMUŞ OLDUĞUMUZ HEDEFLERİ AŞTIKLARI İÇİN MUTLUYUM”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergi açılışına katıldı. Tanrıseven, “Alanya’mız bir eğitim kentidir” dedi.
Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Alanya Halk Eğitim Merkezi 2015 – 2016 eğitim öğretim yılı, yıl sonu sergisini açtı. Halk Eğitim Merkezinde kurs gören 692 bayan kursiyere ait olan el emeği göz nuru ile ortaya çıkarttıkları, “Giyim-Kadın Giysileri Dikimi, El Nakışları, İpek Kozası, Dekoratif Ahşap Boyama, Takı Tasarım, Kitre Bebek ve Çeyiz Hazırlama Sanatlarını Alanya Kültür Merkezi’nde sergiledi. Sergi açılışından önce saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
SLOGANIMIZ “HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM”
Programın açılış konuşmasını, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat yaptı. Müdür Mat, “Alanya Halk Eğitim Merkezi olarak 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında 280 mesleki ve teknik kurs, 217 genel kurs, 44 okuma yazma kursu olmak üzere toplam 541 kurs açtık. 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında 31.576 vatandaşımıza hizmet verdik. Sloganımız, “Her zaman her yerde herkes için eğitim” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZ KAYMAKAM BEY ÖNDERLİĞİNDE ARTARAK DEVAM EDİYOR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise, “Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in başkanlığında hedef koymuştuk. Hedefimiz sadece okullarda eğitim ve öğretimin yanı sıra bu tür faaliyetlere de yer vermekti. 307 kurumumuzdan biri olan Alanya Halk Eğitim Merkezimiz eğitim camiamızda canla başla çalışan kurumlarımızdan biridir. Geçen sene 25 bin kursiyerimiz mevcuttu. Sayın Kaymakamımız, size bir hedef koyuyorum bu sayıyı 30 bine çıkaralım dedi. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; Sayın Kaymakamımızın isteğine cevap verdik. Bu sene kursiyer sayımız 31 binin üstünde. Çalışmalarımız Sayın Kaymakamımızın önderliğinde artarak devam ediyor. Bizlere her zaman destek olduğu için Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ediyorum ” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kadınlarımızın sosyal hayata katılmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Belediye olarak kadınlarımızı sosyal hayata sokmak adına Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde bir takım çalışmalar yapıyoruz” dedi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “ALANYA’YI ÇAĞ ATLATTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Alanya Halk Eğitim Merkezi’nin geçen seneden bu zamana kadar büyük atılım kaydettiğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bütün hedefleri aştı. Bu beni oldukça mutlu ediyor. Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz de koymuş olduğumuz hedefi aştığı için tebrik ediyorum. “Beşikten Mezara Kadar Eğitim” anlayışının örneğini Alanya Halk Eğitim Merkezi’nde görüyoruz. Alanya’mız eğitim kentidir. Şu an Alanya’mız da, biri devlet üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi diğeri Vakıf Üniversitesi olan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi mevcut. Alanya’mız yüksek öğretimde de hakkettiği yeri alacak. Alanya’yı eğitim – öğretim ve diğer sosyal faaliyetlerde de çağ atlatmaya devam ettireceğiz” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından misafirler için hazırlanan müzik dinletisi, folklor ekibinin gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi’nin tanıtım sunumu yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergi açılışı, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Ceylan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniveristesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, diğer protokol ve katılımcılar tarafından serginin açılış kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesinin ardından program son buldu.