Fevzi Aydoğdu Yazdı

Fevzi Aydoğdu Yazdı
Alanya Gazetesi köşe yazarlarından Fevzi Aydoğdu, Avrupa'nın yıllardır Türkiye üzerine oynadığı vize oyununu köşesine taşıdı.
Türkiye üzerine son 50 yıldır oynanan oyalama oyununa ve her dönemin siyasi malzemesi haline gelen vize düğümünü Alanya Gazetesi yazarı Fevzi Aydoğdu bugün köşe yazısına taşıdı.

Fevzi Aydoğdu'nun köşe yazısından bazı satırbaşları;

"AVRUPA BİRLİĞİ NİN VİZE OYNU 
50 yıldır oyalama devam ediyor ha bügun hayarin derken herdönemin siyasi malzemesi olan VİZE oynu bitmek bilmedi       her defasında dile getirdiğim gibi  bu bir sadece   oyalama takdigi % 90 müslüman olan bir ülke yi Hıristiyan topluluğuna Avrupa birligi kabulü mümkün değil dedikce bir çok tepkiyle karşılaştım yine diyorum Avrupa birligi bizim hayalimizden siyasilerin secim malzemesinden baska bir şey olmaz
Vize muafiyeti süreci ilk kez en ciddi adımını 21 Haziran 2012′ de Avrupa Birliğinin Türkiye vatandaşları için nihai hedeflerinden birinin Schengen bölgesine vize uygulamasının kaldırılması açıklaması ile atılmıştır. Bu süreçte geçen 4 yıllık zaman diliminde ön görülen bu ilk adımın gerçekleşmesi Türkiye ile AB arasında yapılan müzakereler sonucunda 2016 Ekim ayı ortasında Türkiye lehine sonuçlanması beklenmektedir. Her iki tarafın mutabık olduğu vize muafiyeti konusu tüm Schengen ülkelerini kapsıyor olmasına rağmen bazı Schengen üye ülkeleri (Danimarka, Birleşik Krallık, İrlanda) için farklılıklar içermektedir."

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..