Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Engelliler Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Ceylan Tanrıseven ve Alanya Gönüllüleri, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinliğine katıldılar.

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR. ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞALIM”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Alanya Gönüllüleri, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinliğine katıldılar.
Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” kapsamında engelli bireyler ile birlikte farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenledi.
ETKİNLİKLER ANIT ÖNÜNDE START ALDI
10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” kapsamında engelli bireyler ile birlikte farkındalık yaratmak için, Ceylan Tanrıseven’in katılımıyla Atatürk Anıtından rıhtım şelale önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Gerçekleşen yürüyüşe Akdeniz Üniversitesinden gönüllü bisikletçi gençler katılarak, Antalya’dan getirdikleri Tandem (İki kişilik bisiklet) bisikletler ile görme engellilere hayatlarında ilk defa bisiklet deneyimi yaşattılar. Yürüyüşün ardından rıhtım şelale önündeki programa geçildi.
Rıhtım şelale önündeki programın açılış konuşmasını Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik yaptı.
Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” kapsamında engelli bireyler ile birlikte farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi. İnsanların fiziksel ya da ruhsal engellerini aşmaları için toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü ifade eden Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Çelik, engellilerin önündeki engelleri elbirliği ile kaldırılması gerektiğini belirtti.
CEYLAN TANRISEVEN ” EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR. ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞALIM”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ise konuşmasında şunları kaydetti: “Sevgili engelleri aşan gençler; her sene 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engeliler Haftası tüm dünyada kutlanmaktadır. Engelliler Haftasında engelli kardeşlerimizin sorunları üzerinde yoğun durulduğu ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir haftadır.
Engelli olmak, hayatın zorluklarıyla karşı karşıya gelindiği anlamına gelmektedir. İnsanların fiziksel ya da ruhsal engellerini, dolayısı ile sıkıntılarının giderilmesi hepimizin görevidir. Devletimizin kurum ve kuruluşları engelli sorunları ile yakından ilgilenmektedir. Örneğin; eğitim, sağlık, engelli bakım destekleri, sosyal aktiviteler ve iş imkanı sağlamak gibi bir çok alanda destek vermektedir.
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını anlamak için empati yapmak gerekir. Unutmayalım ki; bizler de onların yerinde olabiliriz. Yalnızca Engelliler Haftasında değil, her zaman onların sorunlarını ve sıkıntıları ile ilgilenmek ve yardımcı olmamız gerekmektedir.
Hayatın başımıza neler getireceğini bilmek mümkün değil. Her yıl binlerce kişi çeşitli nedenlerle, engelli kalmaktadır. Bizim yapacağımız, onları üzmek değil, engelli dostlarımızın önündeki engelleri aşmaları için kendilerine destek olmaktır. En büyük engel sevgisizliktir. Engelleri sevgi ile aşalım.”
Konuşmaların ardından rıhtım şelale önünde engelli bireyler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Engellilerin hazırlamış oldukları şarkı ve dans etkinliği katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
TEKNE TURU İLE STRES ATTILAR
Rıhtım şelale önündeki etkinliklerin ardından, engelli bireyler ile birlikte tekne turu düzenlendi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven’in de katıldığı tekne turunda, engelli bireyler gönüllerince eğlenerek, stres attılar.