Alanya'nın Ulaşımına Master Plan! Proje Meclis Üyeleriyle paylaşıldı

Alanya'nın Ulaşımına Master Plan! Proje Meclis Üyeleriyle paylaşıldı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde hazırlanan ve Alanya'nın 50 yıllık ulaşım sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan Ulaşım Master Planı'nın taslak halini Alanya Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Başkan Yücel, kentin kronikleşen sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürüyor. Trafik sorununu çözebilmek amacıyla Atatürk Caddesi'nde genişletme çalışmaları, Hacet ve Hal Kavşaklarında düzenlemeler, yeni yol çalışmaları ve prestij caddelerinin hayata geçirilmesi gibi projeleri uygulamıştı. Şimdi ise Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği yaparak yeni bir Ulaşım Master Planı üzerinde çalışıyorlar.

Ulaşım Master Planı, kavşak düzenlemeleri, yol genişletme çalışmaları, hafif raylı sistem gibi pek çok projeyi içeriyor. Başkan Yücel, bu projenin Alanya'nın 50 yıllık trafik sorununa çare olmasını hedeflediklerini ve projenin ortak akıl doğrultusunda hazırlandığını belirtti. Projede yer alan hafif raylı sistem çalışmasıyla Alanya'ya modern bir ulaşım ağı kazandırılması planlanıyor.