Alanya'da kangren haline gelen soruna büyük müdahale! BŞB dev altyapı yatırımı başlattı

Alanya'da kangren haline gelen soruna büyük müdahale! BŞB dev altyapı yatırımı başlattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Demirtaş Mahallesi'nde yaşanan foseptik sorununu ortadan kaldırmak için büyük bir yatırımın startını verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Demirtaş Mahallesi'nde yıllardır devam eden foseptik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla önemli bir adım attı. Bu büyük proje ile ilgili detaylar haberimizde.

DEMİRTAŞ MAHALLESİ'NDE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'nde yaşanan ciddi kanalizasyon sorununu çözmek için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, 40 kilometrelik ve yaklaşık 100 milyon TL'lik bir yatırım bedeli gerektiren bu proje, mahallenin yıllardır kangren haline gelen foseptik sorununu kökten çözecek.

DENİZ KİRLİLİĞİ DE TARİHE KARIŞACAK

ASAT Kanalizasyon Dairesi Başkanı Necdet Erol, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Yıllardır kangren olan bir sorunu ortadan kaldıracağız. Çevre sağlığı ile ilgili şikayetlere son vereceğiz. Halkımızın konforlu ve rahat bir ortamda yaşaması için çaba sarf ediyoruz. Foseptikler sık sık taşmaktaydı ve halkımızın bir an önce kanalizasyona kavuşma isteği vardı. Derelerden deşarj olan atık sular denizleri kirletiyordu, bu proje deniz kirliliğini de önleyecek. Arıtma tesisin çıkışını deniz deşarjı ile bertaraf edeceğiz."

Demirtaş Mahalle Muhtarı Mustafa Doğrul, mahalledeki sorunların artmaya başladığını ve foseptiklerin dolmasının mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini ifade etti. Ancak ASAT'ın bu çalışmasıyla bu tarihi sorunun sona ereceğine inandığını dile getirdi.

İshaklı Mahallesi'nin eski Muhtarı Mehmet Bekiroğlu ise yapılan bu çalışmanın Demirtaş Mahallesi için büyük bir rahatlama olduğunu söyleyerek, "Muhittin Başkan kanalizasyon çalışması başlattı. Bu hizmet olmasaydı burayı pislik götürürdü. Çok güzel ebedilik bir yatırım. Sebep olandan Allah razı olsun" dedi.