Alanya'da AFAD gönüllüleri afet tatbikatıyla hazır hale geliyor!

Alanya'da AFAD gönüllüleri afet tatbikatıyla hazır hale geliyor!
Alanya'da, Afet ve Acil Durum (AFAD) gönüllüleri, gerçeği aratmayan bir tatbikatta enkaz altından kurtarma, ilk yardım ve çadır kurma eğitimleri alarak afetlere karşı hazır hale geliyor.

Alanya'da yaşanan doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak isteyen AFAD gönüllüleri, gerçeği aratmayan bir tatbikatta bir araya geldi. İnşaat firması sahibi Ersan Erbay, ülkemizdeki sıkça yaşanan afetlerin ardından AFAD'ın gönüllülük organizasyonuna katılarak çeşitli eğitimler aldıklını belirtti. Alanya Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen tatbikatta, gönüllüler enkaz altından kurtarma, ilk yardım ve çadır kurma konularında eğitim alıyorlar.

Eğitim programı, pazartesi'den cuma gününe kadar devam ediyor ve katılımcılara afet bilinciyle ilgili teorik eğitimlerin yanı sıra saha eğitimleri de sunuluyor. Gönüllüler, enkazda insan kurtarma tekniklerini, AFAD tarafından sağlanan özel aletlerle uygulayarak becerilerini geliştiriyorlar. İlk yardım ve çadır kurma eğitimleriyle de afetlere karşı hazırlıklı olmayı öğrenen gönüllüler, kriz anlarında etkin bir şekilde müdahale edebilme yeteneklerini kazanıyorlar.

Eğitimlere katılanlar arasında işlerinden feragat edenlerin bulunduğunu ifade eden Erbay, Alanya Belediyesi'ne ve AFAD'a teşekkür ederek, gönüllülerin bir araya gelerek afetlere karşı hazır olmayı öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı. Erbay, "Nerede yardım ettiğimiz değil, nasıl yardım ettiğimiz önemli" diyerek gönüllülük faaliyetlerinin sadece bir bireyi kurtarmakla sınırlı olmadığını, bir bardak su götürmek veya yarasına merhem sürmek gibi küçük yardımların da önemli olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Antalya ekip lideri Ercüman Çimen, yaşanan afetler nedeniyle Türkiye genelinde arama kurtarma birimleri oluşturduklarını ve Alanya'da da benzer eğitimlerin verildiğini ifade etti. AFAD ve Kızılay işbirliğiyle yapılan çalışmalara katılanlara teşekkür eden Çimen, afetlere karşı toplumda farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı.